Juniorka zahajuje sezónu | SK Slavia Praha
Více

Juniorka zahajuje sezónu

Slávistické béčko zakončilo přípravu a chystá se na další mistrovskou sezónu v ČFL. Tu odstartuje v neděli s juniorkou Příbrami. Trenér Luděk Klusáček bude v porovnání s minulým ročníkem pracovat s velmi pozměněným mužstvem.
Slávistické béčko zakončilo přípravu a chystá se na další mistrovskou sezónu v ČFL. Tu odstartuje v neděli s juniorkou Příbrami. Trenér Luděk Klusáček bude v porovnání s minulým ročníkem pracovat s velmi pozměněným mužstvem.

Z kádru, který v červnu vybojoval skvělé druhé místo v tabulce, zbylo jen pět členů. „V létě nastalo zemětřesení, zůstali Kotrba, Dubský, Martin Zachariáš, Táborský a Hašler. Z hostování se vrátili Vaněk, Stejskal a Michal. Ten je však dlouhodobě zraněný. Ostatní hráči jsou z dorostu,“ vypočítává kouč, který má k dispozici necelou dvacítku fotbalistů. Mezi nimi je i nadějný útočník Tomáš Jirásek, který se po operaci křížového vazu zapojil naplno do tréninku.

Jednou ze změn je odchod gólmana Matúše Kozáčika, velké opory béčka v uplynulé sezóně, do prvního mužstva. „Z dorostu k nám přišel Podaný. Navíc áčko má tři brankáře, takže počítám s tím, že jeden z nich s námi bude jezdit k utkáním, nejčastěji asi Jindřich Skácel,“ podotýká Klusáček.

Slavia zahájila měsíční přípravu v první polovině července, z Edenu si odskočila na týden na soustředění do Písku. Červenobílí se představili v devíti zápasech. Právě nezkušenost týmu stála za několika vysokými porážkami. S reprezentační devatenáctkou prohrála rezerva 1:5, s druholigovou Mladou Boleslaví 0:7, s Jabloncem 0:4. Pak přišel výsledkový vzestup a výhry 1:0 nad Pískem (krajský přebor) a 2:0 nad divizním Milínem. Na turnaji ve Vodňanech zvítězili naši fotbalisté nad domácími 6:0, podlehli však třetiligovému béčku Českých Budějovic 0:4. V závěru přípravy remizovali s divizní juniorkou Plzně 1:1 a vyhráli nad Vyšehradem, který působí na stejné úrovni, 1:0.

„Pro mladé hráče je přechod do béčka obrovský skok, proto jsme dostávali tolik gólů, přičítám to jejich malé zkušenosti, musejí si zvyknout a otrkat se,“ vysvětluje divoké výsledky Luděk Klusáček. „Na druhou stranu pracují s obrovskou chutí a nasazením, v téhle oblasti jim nemůžu nic vytknout,“ oceňuje Klusáček, který si u svých svěřenců pochvaloval i fyzickou kondici. „V úterý jsme byli na testech na FTVS, jsme výborně připraveni.“

A jaké cíle si mužstvo klade do nového ročníku? „V první řadě nám jde o výchovu hráčů pro áčko. A o postavení v tabulce se můžeme bavit až po podzimu. Zatím však tým nedosahuje úrovně předešlého, k tomu má daleko. Ale kluci se budou postupně otrkávat a zlepšovat,“ věří trenér.

Rozpis podzimu

Soupiska B-mužstva, podzim 2003
Podaný Lukáš, brankář, 1984
Obránci
Balík Jan, 1984
Budějský Lukáš, 1984
Lapáček Martin, 1984
Michal Tomáš, 1979
Vaněk Jakub, 1982
Zachariáš Martin, 1983
Záložníci
Buryánek Zdeněk, 1984
Dubský Oldřich, 1983
Kotrba Václav, 1983
Stejskal Jindřich, 1983
Vondráček Zbyněk, 1984
Walter Ondřej, 1984
Útočníci

Emmerling David, 1984
Hašler Tomáš, 1981
Jirásek Tomáš, 1984
Táborský Ivo, 1985

Aktuálně

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Informace pro fanoušky na Slovácko

7. 5. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 18. května od 17:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Další články