Filip Horský zvítězil ve vzdělávacím programu UEFA | SK Slavia Praha
Více

Filip Horský zvítězil ve vzdělávacím programu UEFA

Akademie SK Slavia Praha klade velký důraz na vzdělání hráčů. Důkazem toho je výhra Filipa Horského z U17 v programu UEFA For Players, který běžel v rámci mládežnické Ligy mistrů!

Profesionální fotbal může být pro hráče obrovskou výzvou v jakékoli fázi jejich kariéry. Hráči se snaží vyniknout na hřišti a vybudovat si kariéru, ale kromě protivníků se musí vyrovnat i s dalšími faktory: jak zvládat nenadálé nabytí slávy a bohatství nebo pozornost a kontrolu ze stran médií i fanoušků. UEFA proto v rámci mládežnické Ligy mistrů zahájila program UEFA For Players (“UEFA pro hráče“), jehož cílem je nabídnout fotbalistům podporu a základní informace v různých oblastech, aby zajistila jejich pohodu na hřišti i mimo něj.

UEFA For Players je kombinací různých zdrojů, včetně seminářů během turnajů a online seminářů. Mezitím mají hráči každodenní přístup k aplikaci, která je provádí osmi základními tématy ovlivňujícími život profesionálních fotbalistů. Aplikace UEFA For Players obsahuje širokou škálu vzdělávacích modulů zaměřujících se na různá témata, vše založené na simulačních videích a případových studiích v reálném životě: jak se připravit na období po sportovní kariéře, jak správně působit jako vzor pro mladší hráče, jak komunikovat s médii a fanoušky, jak odolávat nemorálním svodům nebo jak je možné pomáhat společnosti.

Z celkového počtu 2560 hráčů ze všech 64 zúčastněných týmů se vítězem letošního ročníku UEFA For Players stal sešívaný Filip Horský z týmu U17, který byl v základní 40členné nominaci na mládežnickou Ligu mistrů.

„Po spuštění aplikace se mi ukázalo osm témat z různých fotbalových odvětví. Ke každému tématu se vždy spustilo video společně s otázkami týkajícími se právě daného videa. Za každé téma se mi přičítaly body do tabulky“, popsal plnění programu jeho vítěz. „Určitě mám radost z každého vítězství v nějaké soutěži. I když to není vítězství jako ve fotbale, tak se stále počítá.“

Za celý klub SK Slavia Praha Filipovi srdečně gratulujeme!

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články