Hráči na hostování: Zelený zaznamenal dvě asistence | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Zelený zaznamenal dvě asistence

Jak se o uplynulém víkendu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Alexandru Baluta (FC Slovan Liberec): Rumunský záložník odehrál doma proti Opavě celé utkání a aktivním výkonem pomohl Severočechům k jasnému vítězství 4:0. Blízko ke skórování byl krátce po začátku druhého poločasu, kdy ale z dobré pozice pálil těsně nad břevno Fendrichovy brány. Nedlouho poté vyslal pěkným pasem do šance Maru, který ale hostujícího gólmana nepřekonal. Radovat ze vstřelené branky se šestadvacetiletý ofenzivní záložník mohl i v 72. minutě, po přihrávce Jakuba Hromady však pálil pouze do tyče opavské brány. Neproměněné šance ho ale nakonec díky jasné výhře domácích příliš mrzet nemusely. 

Jakub Hromada (FC Slovan Liberec): V utkání s Opavou odehrál slovenský středopolař 71. minut, ve kterých spolehlivým výkonem zejména do defenzivy pomohl Slovanu k jasnému vítězství. Krátce před svým vystřídáním si mohl připsat i asistenci, Alex Baluta však po jeho přesné přihrávce poslal míč z otočky pouze do tyče opavské brány.

Jakub Jugas (FK Jablonec): Ve stoperské dvojici s Pechatým odehrál proti Olomouci 73 minut a v defenzivě Severočechů opět podal spolehlivý výkon. Kvůli nepříznivě se vyvíjejícímu skóre a početní převaze Jablonce byl ale střídán ofenzivnějším Hämäläinenem, který nakonec vystřelil Severočechům cennou remízu 1:1.

Jan Matoušek (FK Jablonec): Talentovaný křídelník naskočil po svalovém zranění do utkání proti Sigmě v 74. minutě a aktivním výkonem se snažil zvrátit nepříznivě se vyvíjející skóre. Gólově se sice nakonec neprosadil, i díky jeho aktivitě ale Jablonec nakonec vybojoval remízu 1:1.

Jaroslav Zelený (FK Mladá Boleslav): Sedmadvacetiletý bek odehrál na hřišti Ostravy skvělé utkání. Už v osmé minutě zápasu přihrál po dravém průniku po levém křídle na úvodní gól zápasu Budínskému, pět minut poté pak díky jeho chytrému průnikovému pasu skóroval Ladra. I ve zbytku zápasu patřil zkušený levý obránce k nejlepším hráčům na trávníku a i díky jeho aktivitě ve vápně domácích vsítila Mladá Boleslav těsně před závěrečným hvizdem rozhodující gól na konečných 3:2.

Premier League

Tomáš Souček (West Ham United): Ze svalového zranění utrženého na hřišti Liverpoolu se reprezentační záložník uzdravil nad očekávání rychle a o víkendu naskočil na závěrečné minuty do utkání na hřišti Arsenalu. I přes svojí aktivitu a snahu zvrátit nepříznivě se vyvíjející skóre se mu však těsnou porážku 0:1 odvrátit nepodařilo.

2. Bundesliga

Josef Hušbauer (Dynamo Drážďany): V domácím utkání proti Aue strávil na trávníku celý zápas a aktivním výkonem na pozici ofenzivního záložníka pomohl Dynamu k cennému vítězství 2:1. Díky této výhře se Drážďany v tabulce bodově dotáhly na předposlední Karlsruhe a na záchranu aktuálně ztrácí pouhé čtyři body.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články