Slávistky vyhrály druhé derby v řadě! | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vyhrály druhé derby v řadě!

Slávistky dokázaly udolat Spartu i ve druhém derby, tentokrát na domácí půdě v poměru 3:2. Vítěznou branku vstřelila po minutě pobytu na hřišti Denisa Veselá.

Úvod zápasu nabídl vyrovnaný a hodně soubojový fotbal. Přes počáteční absenci šancí padla první branka utkání poměrně brzy. A to po nenápadné akci. Sparťanky rozehrály přímý volný kop, míč se ve vápně několikrát odrazil, až se nakonec ocitl před Ringelovou, která dokázala prostřelit Votíkovou. Hodně smolný úvod pro dámy v sešívaném. Úvodní trefa však ráz hry nezměnila a nadále se hrál bojovný fotbal hlavně ve středu hřiště. Vyrovnávací gól Slavie naštěstí přišel poměrně záhy a opět jako blesk z čistého nebe. Sparta propadla ve středu pole a domácí hráčky vyrazily do přečíslení 3 na 2, které ukončila Bertholdová hrou rukou ve vápně. Sice nechtěně, ale paže byla zjevně od těla. Nařízenou penaltu pak s přehledem proměnila Svitková a srovnala na 1:1! V závěru poločasu pak slávistky přimáčkly své soupeřky před jejich pokutové území. Když už se zdálo, že hosté nápor přečkají, tak v nastaveném čase propálila Dorsey střelou o zem Khýrová - 2:1! Hned poté se pískal konec první půle.

„Derby bylo vyhrocené, hodně o soubojích a emocích. S výsledkem jsem spokojená,  jsme na nejlepší cestě k našemu cíli. Jsem šťastná, ze jsem dala gól, a předvedly jsme týmový výkon, který byl zakončen výhrou“ uvedla střelkyně Khýrová.

Slávistky vstoupily dobře i do druhého dějství, paradoxně ale přišlo vyrovnání. Jestliže první gól v naší síti byl hlavně zásluhou smůly, tak u druhého už šlo o nedůraz při bránění standardní situace. Naše hráčky nedokázaly odvrátit vysoký míč, ten zůstal ve vápně, kde ho za záda Votíkové pohotově napálila Bertholdová - 2:2. V 64. minutě přišla na hřiště Veselá za Divišovou a hned po minutě pobytu na hřišti se stala hrdinkou zápasu! Denisa dostala dobrý míč do otevřené obrany soupeře a ze strany postupovala směrem k vápnu Dorsey. Situaci se rozhodla řešit střelou a z nelehké pozice z hranice vápna míč dokonale zakroutila do vinglu! Výstavní rána znamenala vedení Slavie 3:2! Sparta se ve zbytku zápasu snažila se zápasem něco udělat, ale při riskantní hře hrozila z brejků především Slavia. Zvláště souhra střídající Černé se Svitkovou volala po trefě, ale druhá jmenovaná dostala míč před prázdnou branku příliš dopředu a ve skluzu pálila jen těsně vedle! Hráčky ani příznivce sešívaných to však mrzet nemuselo, protože Slavia již vedení udržela a zvítězila i ve druhém derby letošního ročníku ligy žen!

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 3:2 (2:1)

Branky: 32’ Svitková (p.), 46’ Khýrová, 65’ Veselá - 19’ Ringelová, 52’ Bertholdová

Slavia: Votíková - Jarchovská, Pincová, Necidová, Blackwood - Divišová (64’ Veselá), Svitková, Bartovičová, Persson, Khýrová (86’ Černá) - Kožárová (83’ Žemberyová)

Sparta: Dorsey - Sonntagová, Bertholdová, Simpson (85’ Křivská) - Ringelová (78’ Radová), Solomou, Pleuler, Pochmanová, Nepokojová (66’ Odehnalová) - Burkenroad, Martínková L.

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články