Alexandu Baluta bude hostovat v Liberci | SK Slavia Praha
Více

Alexandu Baluta bude hostovat v Liberci

Rumunský záložník Alexandru Baluta odchází na roční hostování bez opce do Slovanu Liberec. Slavia si ho může v zimě stáhnout zpět.

Rumunský záložník v letošní sezoně zasáhl pouze do jednoho ligového utkání a nevybojoval si své místo v základní sestavě. „Rozhodli jsme se, že bude lepší, když Alex odejde na hostování a získá zpět herní praxi, kterou si u nás nevybojoval, a to jak na hřišti, tak v kabině. Alex se nedokázal popasovat s konkurencí v týmu a s tím, že musí na každém tréninku a každou minutu na hřišti dokazovat, že tam patří, protože ze svého předchozího působení byl zvyklý na zcela výsadní postavení v týmu. O Alexe byl zájem z více klubů, finální rozhodnutí jsme nechali na něm a jeho agentovi. Věříme, že během hostování udělá další krok k adaptaci na české prostředí a český fotbal, nároky ve Slavii a znovu získá herní praxi a sebevědomí. Přejeme mu hodně štěstí,“ vysvětlil sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar.

Alexandru Baluta přestoupil do Slavie v létě 2018. Za Slavii dosud nastoupil do 23 ligových utkání, ve kterých vstřelil 3 góly. 

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články