Slávistky končí v Lize mistryň | SK Slavia Praha
Více

Slávistky končí v Lize mistryň

Slávistické hráčky v odvetném utkání čtvrtfinále Ligy mistryň prohrály na hřišti Bayernu Mnichov 1:5. Jedinou branku vstřelila Svitková.

Slávistky nastoupily s jedinou změnou v sestavě, Jitku Chlastáková nahradila Franny Černá. Domácí Bayern měl od začátku zápasu převahu, ale do velkých šancí se nedostával. Pokud už hrozila nebezpečná střela, podařilo se jí zblokovat. Slávistky mohly zahrozit po rohu, ale míč prošel vápnem. Ke střele se také dostala Divišová. Nakonec rozhodly rohy, ve 24. minutě se prosadila Rolfövá a ve 32. minutě se k odraženému míči dostala Leupolzová. Před poločasem mohla snížit Svitková, ale v jasné pozici jí gólmanka střelu zneškodnila. V závěru nakonec navýšila vedení ještě Islackerová.

Do druhého poločasu nastoupily slávistky aktivněji. Napadaly, chodily ve více hráčkách do útoku, ale pak došlo ke ztrátě míče, rychlému přečíslení a v 55. minutě zakončovala podruhé Islackerová. O postupujícím bylo rozhodnuto, domácí Bayern hrál v klidu a často střílel. Jednou z toho bylo i břevno od Demannové. V 64. minutě musela domácí brankářka zasahovat, po centru Chlastákové hlavičkovala Černá. Slavia se nakonec čestné branky dočkaly, v 77. minutě se do vápna dostala Kamila Dubcová, z úhlu její střela prošla od tyče před branku a Svitková výsledek korigovala. V závěru pak ještě navýšila vedení Roordová.

FC Bayern Mnichov - SK Slavia Praha 5:1 (3:0)

Branky: 41. a 55. Islacker, 24. Rolfö, 33. Leupolz, 83. Roord - 77. Svitková
Sestavy:
Bayern:
 Zinsberger – Laudehr (73. Roord), Däbritz, Henrich, Demann – Leupolz (C), Islacker, Schweers – Rolfö (59. Beerensteyn), Škorvánkoná (46. Wenninger), Magull

Slavia: Votíková – Bartoňová, Bartovičová, Hasanbegovićová, Sjömanová – Divišová (57. Chlastáková), Svitková (C), K. Dubcová, Szewieczková, Černá (73. Pincová) – Herndonová (46. M. Dubcová)

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články