V pondělí doma se Slováckem | SK Slavia Praha
Více

V pondělí doma se Slováckem

Po vítězném duelu Evropské ligy v Genku čeká na sešívané další ligové kolo, Slavia přivítá v pondělí od 18:00 Slovácko.

„Těžký soupeř to bude každopádně, protože teď mají výborné výsledky. Z posledních šesti zápasů od doby, kdy nastoupil trenér Svědík, jich pět vyhráli. Prohráli jen v Olomouci. Takže mají výbornou aktuální formu. Hrají tak, jak je u trenéra Svědíka zvykem – hodně náročným způsobem. Řekl bych, že i podobným, jakým se snažíme hrát my. Samozřejmě nás nečeká nic jednoduchého,“ tuší před zápasem asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Také Ondřej Kolář ví, že sešívané nečeká nic jednoduchého: „Víme, že má Slovácko formu. Pro nás to bude nesmírně důležitý a také těžký zápas. Přiletěli jsme z Genku, kde jsme podali výborný výkon. Kluci jsou unaveni. Bude to o tom, kdy vstřelíme první gól. Doufám, že brzo a pak se uklidníme a zápas zvládneme,“ věří Ondřej Kolář.

Také střelec z utkání v Genku Ibrahim Traoré zná sílu soupeře: „Slovácko má dobrý tým. Myslím, že neprohráli asi pět zápasů v řadě. Pro nás je to také důležitý zápas, protože poslední utkání v lize jsme prohráli. Je pro nás důležité vyhrát a zůstat na první pozici. Uděláme vše pro to, abychom tento zápas vyhráli,“ říká před utkáním záložník sešívaných.

Slavia má v posledních dnech náročný program: „V pátek jsme přiletěli v odpoledních hodinách. Kluci dostali volno a sešli jsme se v sobotu, kdy jsme měli společný začátek. Potom se polovina hráčů, kteří odehráli větší část zápasu v Genku, přesunula na regeneraci. Zbytek měl klasický trénink, samozřejmě v menším počtu hráčů. Akorát nedělní předzápasový trénink byl v kompletním složení. Moc času není, ale my chceme hrát Evropskou ligu, takže nám ani nic jiného nezbývá,“ říká Jaroslav Köstl.

Jaroslav Köstl se vrátil ke stavu kádru: „Chybí nám Peter Olayinka, který má žluté karty, ale máme natolik široký kádr, že si s tím určitě poradíme. Je spousta hráčů, kteří čekají na svou šanci. Jak mohli fanoušci vidět v Belgii, tak ti hráči, které jsme v uvozovkách stáhli z tribuny do zápasu, to zvládli jak po kondiční, mentální i fotbalové stránce. Máme spoustu dalších variant směrem do základní sestavy. Budeme se snažit sestavu obměnit, ale tak, aby nám osa zůstala a aby byly zachované automatismy, sehranost. Všichni kluci jsou zdraví. Odešli jen tři hráči, kteří s námi nebyli v užším kádru a byli po zranění,“ zakončil asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články