Spolu jsme silnější: Ikona Odboru přátel Jan Čapek | SK Slavia Praha
Více

Spolu jsme silnější: Ikona Odboru přátel Jan Čapek

PRAHA - Klub pro člověka začne znamenat mnohem víc, když pro něj může sám začít něco dělat. Já mám to štěstí už třiadvacet let. Tak začíná svou zpověď Jan Čapek, dlouholetý sekretář Odboru přátel, který byl zároveň i jedním z prvních vlajkonošů v sešívaných barvách.
Klub pro člověka začne znamenat mnohem víc, když pro něj může sám začít něco dělat. Já mám to štěstí už třiadvacet let. Ještě za Borise Korbela jsem začal dělat reklamy, chvíli hlídal pokladny a vstupenky, pak jsem na sekretariátu začal pomáhat třeba s organizací zájezdů. A po pár letech jsem tu mohl začít pracovat natrvalo, což je pro mě asi ta největší odměna.

Na Slavii jsem se seznámil s tolika dobrými lidmi, kterých si neuvěřitelně vážím a které bych asi nikde jinde nepoznal. Mám dobré vztahy s několika trenéry, s hráči, a těší mě, že i oni naopak berou mě, i když jsem tu vlastně jen taková „pomocná síla“. To, že jsem se ke Slavii mohl dostat takhle blízko, mě obrovsky naplňuje. O to víc, když si uvědomím, že vlastně každý druhý fanoušek to má ke klubu hrozně daleko.

Příběhy a historky spojené se Slavií? Těch má určitě každý fanoušek hrozně moc. Když jsem začínal na sekretariátu, dělal tu pan Štádler a od něj jsem se tehdy dozvěděl věci, které bych, myslím si, vědět ani neměl. Bylo to o vzájemné důvěře a mě tehdy obrovsky těšilo, že mi starý internacionál poví věci, které by jinde neřekl. A já už si to nechám pro sebe, to už je prostě ve mně… 

Jan Čapek
Jeden z prvních vlajkonošů a dlouholetý sekretář Odboru přátel

Aktuálně

MATCHDAY pohár žen: Oops! We did it again!

13. 5. 2024
Slávistky triumfovaly v domácím poháru potřetí v řadě a potvrdily zisk double! Ve Velkém Meziříčí zvítězily nad Slováckem po brankách Michaely Khýrové a Diany Bartovičové 2:0. Nechte se vtáhnout do pohárové atmosféry zápasu i pozápasových oslav s novým MATCHDAY.

Jan Bořil podstoupil operaci zlomeniny lícní kosti

13. 5. 2024
Kapitán Jan Bořil utrpěl při sobotním derby zlomeninu lícní kosti. Aktuálně je po operaci a čeká ho klidový režim zhruba na čtyři až šest týdnů. Vyšetření poraněné ruky podstoupil i Mojmír Chytil.

PREVIEW: Ševčík a Houštecký před Plzní

13. 5. 2024
Čtyři dny po remíze v derby čeká slávisty předposlední domácí duel v sezoně. Do Edenu přijede třetí Plzeň. O duelu promluvil asistent Zdeněk Houštecký a záložník Petr Ševčík.

Další články