Ze Zlína pouze bod | SK Slavia Praha
Více

Ze Zlína pouze bod

Ani třetí venkovní zápas v jarní části sezóny nepřinesl Slavii vítězství. Ve Zlíně remizovala 1:1. V základní sestavě hostů znovu chyběl zraněný Lukáš Došek, na hrotu nahradil Tomáše Doška Štěpán Vachoušek.
Ani na třetí pokus se Slavii nepodařilo vyhrát venku. Ve Zlíně si připsala tradiční „jarní“ výsledek 1:1. V sestavě hostů znovu chyběl zraněný Lukáš Došek, na hrotu nahradil Tomáše Doška Štěpán Vachoušek.
Na rozbitém terénu jsme začali aktivně, vedení se však po půlhodině hry ujal soupeř, branku zaznamenal důrazný Roman Dobeš. Červenobílí vyrovnali necelých deset minut před poločasem - Vachouškova střela skončila s přispěním domácího gólmana v síti. Po přestávce se nám nepodařilo vytvořit si soustavný tlak, a protože ani jeden tým nevyužil náznaky šancí a neujalo se ani Adautovo sólo, body se dělily.

„Bohužel nejsme schopni střetnutí na hřištích soupeřů dovést k vítězství. Dnes jsme se nepřizpůsobili povrchu. Hráli jsme moc komplikovaně, chyběla nám jednoduchost,“ uvedl kouč Miroslav Beránek. „Ale není to jen v terénech. Teď se budeme připravovat na domácí utkání s Budějovicemi, pak jedeme na Spartu,“ konstatoval. „Přijeli jsme vyhrát, to se nepovedlo,“ mračil se útočník Štěpán Vachoušek. „Ale nevzdáváme se. Další zápas musíme zvládnout.“ A důvody neúspěchu? „Našemu technickému fotbalu nevyhovovalo hřiště, ale stejně jsme měli bodovat naplno.“ Radost z nevydařeného duelu neměl ani Michal Václavík. "Jestli se můžeme na někoho zlobit, tak jenom na sebe. Ztráta je hodně nepříjemná," podotkl brankář.

Zlínský trenér Vlastislav Mareček byl pochopitelně spokojený. „Myslím, že jsme na těžkém terénu předvedli poměrně slušný fotbal. Děkuji hráčům za výkon, který odvedli. Remíza se Slavií je úspěch i doma. Doufám, že jsme už konečně přišli o nálepku outsidera soutěže.“

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články