První reprezentační zkušenosti pro Jakuba Kopáčka a Lukáše Hroníka | SK Slavia Praha
Více

První reprezentační zkušenosti pro Jakuba Kopáčka a Lukáše Hroníka

PRAHA - První reprezentační sraz čekal tým U14, do kterého Slavia poslala dva hráče – Jakuba Kopáčka a Lukáše Hroníka. Oba ve Slavii hrají za tým U14, který nyní vede nadstavbovou část. Na turnaji v Nizozemsku odehrála reprezentace U14 tři zápasy.
V prvním zápase proti Japonsku, který český tým prohrál 1:3, odehrál Jakub Kopáček druhý poločas, Lukáš Hroník přišel na hřiště v 54. minutě.
Druhým soupeřem bylo domácí Nizozemsko, tento zápas odehrál Jakub Kopáček celý, Lukáš Hroník odehrál 60 minut. Zápas skončil prohrou české reprezentace 1:8.

V posledním zápase proti Turecku odehráli oba naši reprezentanti celé utkání a naši mladíci prohráli těsně 1:0.

„Byl to můj první reprezentační sraz. Dříve jsem hrál za pražské výběry. Odtamtud jsem také znal další hráče z reprezentace,“ hodnotil svůj první reprezentační sraz Lukáš Hroník. Ten si současně pochvaluje dosavadní vývoj sezóny za Slavii: „Máme skvělý tým, jsme rádi, že nyní vedeme ligu, ale ještě není konec, musíme makat až do konce.“

„Za největší dosavadní mezinárodní zápasy za Slavii považuji výhru 4:3 nad Realem Madrid nebo také výhra nad Dortmundem. Ale těch zápasů proti silným zahraničím týmů bylo více,“ popsal své dosavadní mezinárodní zkušenosti Hroník.

Zápasy za reprezentaci hodnotil také Jakub Kopáček: „Všechny zápasy byly pro nás se špatným koncem, ale zkušenost hrát proti takovým hráčům je k nezaplacení. První a druhý zápas se nám vůbec nepovedl a sehranost byla velmi malá, třetí zápas proti Turkům byl náš výkon z naší strany bojovný a nechtěli jsme odjet se všemi prohrami, ale zápas jsme nakonec prohráli 1:0, ale od nás to byl velmi sympatický výkon, za který jsme byli všichni rádi.“

Byť to byly i pro Kopáčka první starty za reprezentaci, s týmy ze zahraničí se utkal již v dresu Slavie: „Se Slavií jsme byli už na spoustě turnajů a hráli jsme proti výborným týmům, ale na co doopravdy nejradši vzpomínám, je zápas proti Borussii Dortmund, kde jsme sice remizovali, ale dříve patřil tento tým k nelepším týmům ročníku 2002 v Evropě a všichni jsme odvedli ten nejlepší výkon.“

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články