Dorostenecký víkend s komentáři | SK Slavia Praha
Více

Dorostenecký víkend s komentáři

Slávistický dorost zahájil o víkendu jarní část sezóny…
Slávistický dorost zahájil o víkendu jarní část sezóny…

SK Hradec Králové „B“ – Slavia „B“ dorost 1:1 (0:0)
Branka Slavie: Číhař z penalty
Sestava: Jakub Diviš – Jiří Studík, Michal Pleiner, David Vacek, Petr Cipra – Jiří Novotný, Martin Pokorný, Jakub Číhař, Kamil Makula (68. Jan Bauer) – Tomář Brtna, Jakub Tomajko (70. Josef Marc)
Od začátku velmi bojovné utkání, ale mnoho nepřesností na obou stranách. Hradec nás v prvním poločase ohrožoval jen ze standardních situací. My ale nedokázali dotáhnout několik slibných akcí.
Po přestávce jsme v 50. minutě po kolmé přihrávce Vacka na Brtnu a jeho následné kličce a faulu brankáře kopali penaltu, kterou Číhař proměnil. Domácí se vrhli do útoku a nám se několikrát naskytla možnost založit rychlý brejk. Naši hráči ale nenašli dost klidu pro vstřelení další branky. Soupeř se nakonec dočkal těsně před koncem.
Po 16. kole je mužstvo na 8. místě.

SK Hradec Králové „D“ – Slavia „D“ dorost 1:2 (1:0)
Branky Slavie: Proskočil, Zelinka
Sestava: Jan Vild – Martin Hladík, Marek Suchý, Michal Held, Lukáš Kindel – Lukáš Dvořák (57. Karel Zelinka), Martin Kubec (54. Jiří Valenta), Tomáš Proskočil, Tomáč Marc (38. Černý) – Jakub Jírovský, Radim Nečas
V prvním utkání jara jsme se pomalu rozjížděli. Domácí si vytvořili dvě vyložené šance, které naštěstí nevyužili. Poté jsme přebrali iniciativu my, ale čtyři stoprocentní příležitosti jsme neproměnili. Soupeř nás za to potrestal - ke konci poločasu vstřelil branku. Po přestávce jsme si vytvořili tlak a další šance. Vyrovnali jsme po pěkné akci, kterou zakončoval Proskočil. S remízou jsme se však nespokojili a dvě minuty před závěrečným hvizdem se podařilo dát branku Zelinkovi, který dorazil brankářem vyražený míč po střele Valenty. Vítězství bylo naprosto zasloužené.
Po 16. kole je mužstvo na 1. místě.

Pro „A“ a „C“ dorost sezóna ještě nezačala, úvodní jarní kolo, které se mělo hrát v sobotu v Opavě, bylo vinou sněhové kalamity odloženo. Náhradní termín byl stanoven na středu 23. dubna.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články