Čtvrtfinále Ligy mistryň už ve středu. Těšíme se, hlásí Slavia z Lyonu | SK Slavia Praha
Více

Čtvrtfinále Ligy mistryň už ve středu. Těšíme se, hlásí Slavia z Lyonu

LYON/FRANCIE - Už zítra čeká sešívané ženy první čtvrtfinálový duel v Lize mistryň a celý tým doufá, že na hřišti favorizovaného Lyonu uhrají dobrý výsledek. „Všechna utkání, přípravná i mistrovská, směřovala k Lyonu. Proto si myslím, že ho můžeme zvládnout,“ věří trenér Anton Mišovec.
Slávistky se na duel se zvučným soupeřem těší. „Pro mě to bude úplně první zápas, ještě nikdy jsem Ligu mistryň nehrála. Na klubové scéně to bude můj největší zápas kariéry,“ přiznává Klára Cahynová, která se v zimní přestávce vrátila ze Spojených států.

Premiéra to nebude vůbec snadná. „Že hrajeme právě proti takovému soupeři, o to bude má premiéra pikantnější. Navíc hrajeme na novém stadionu. Těším se, ani nejsem nervózní, protože věřím, že to můžeme zvládnout a uhrát dobrý výsledek. Takový, který donutí fanoušky přijít na náš domácí zápas a dovést nás do dalších bojů,“ doufá.

Olympique Lyon je jasným favoritem. „Určitě patří mezi největší favority celé soutěže a asi to nebudeme my, kdo bude tvořit hru. Ale pokud budeme hrát to svoje, dobře se posouvat v bloku a čekat na jejich chyby, snad je proměníme v góly. Nebo si alespoň vytvoříme šance a ukážeme jim, že také umíme hrát fotbal. Důležité bude, abychom vydržely tak prvních třicet minut bez obdrženého gólu, pak bude soupeř taky nervózní. Věřím, že pokud tady branku dáme, doma to zvládneme,“ dodává před prvním duelem Cahynová.

Na úvodní zápas se těší i trenér Anton Mišovec. „Jsme ve čtvrtfinále LM, kam jsme se chtěli dostat. Ale osobně si myslím, že je to jeden z těch kamínků mozaiky, kterou tento tým úspěšně skládá. Z hráček cítím obrovské odhodlání, zapracovali jsme na mentální stránce výkonu, dobře jsme trénovali, chystali jsme se na soupeře od začátku zimní přípravy. Všechna utkání, přípravná i mistrovská, směřovala k Lyonu, a proto si myslím, že ho můžeme zvládnout,“ hlásí v předvečer utkání.

Ale i jemu je jasné, že to nebude snadné. „Čeká nás obrovská kvalita ze strany soupeře a hlavně v útočné fázi hry jsou tam nadstandardní hráčky Hagenberg, Schollin, Le Sommer, Necib. Dokážou si vytvořit v každém zápase, který jsem sledoval, několik gólových šancí,“ upozorňuje na kvality Lyonu.

Slavia má ale své zbraně. „ Jsme silní jako tým a máme taky nadstandardní hráčky, věřím tomu, že soupeři se vyrovnáme a že to s námi nebude mít jednoduché. Byl bych rád, kdybychom uhráli výsledek, který by motivoval jak naše hráčky, tak naše fanoušky směrem k domácímu utkání,“ shoduje se trenér s Klárou Cahynovou.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články