Slavia hostí v neděli od 17:00 Budějovice | SK Slavia Praha
Více

Slavia hostí v neděli od 17:00 Budějovice

PRAHA – Na konec prodlouženého víkendu přivítá Slavia v Edenu poslední Budějovice. Důležitý zápas začíná v neděli v 17:00.
Trenér Miroslav Beránek si pochvaluje aktuální zdravotní stav kádru. Těší nás, že se hráči uzdravili. Na zápas jsme mobilizovaní a nažhavení," nechtěl se před zápasem kouč Slavie pouštět do větších rozborů, protože moc dobře ví, že pravda leží na hřišti.

Také hráči si důležitost utkání uvědomují a shodují se, že musí prolomit smůlu a na jaře v Edenu konečně zvítězit. „Jdeme do zápasu s tím, že musíme udělat tři body a nic jiného,“ říká před soubojem obránce Michal Švec.

Je mu ale jasné, že cesta za výhrou nebude snadná. „Budějovice sem přijedou bojovat a určitě to nebude jednoduchý zápas. Věřím tomu, že to zvládneme.“ A jaký je podle něj recept na úspěch? „Musíme hrát agresivně, budeme se snažit hrát ofenzivně a proměňovat šance,“ dodává.

Brankář Martin Berkovec s ním souhlasí. „Musíme hrát kombinační fotbal a bojovat. Musíme to vydřít a nechat na hřišti všechno,“ hledá cestu k vítězství. Slavia podle něj musí vyhrát. „Očekávám tři body, protože hrajeme doma. Musíme zabrat, protože z posledních zápasů máme akorát remízu, což je málo. Musí to prostě být tři body,“ nepřipouští si klopýtnutí.

Budějovice navíc bojují na spodku tabulky o všechno. „Víme jak jsou na tom Budějovice, víme jak jsme na tom my, takže to musíme zvládnout,“ poukazuje na důležitost střetnutí brankář Slavie.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články