Slávisté navštívili v rámci Tour de Club trénink Satalic | SK Slavia Praha
Více

Slávisté navštívili v rámci Tour de Club trénink Satalic

PRAHA - Slávisté se opět zapojili do projektu Tour de Club, podporující mládežnický fotbal. Poté, co loni předávali své zkušenosti v klubu FC Háje Jižní Město, vyrazili letos sešívaní do Satalic, aby s nimi sdíleli své tréninkové metody. Kromě slávistických trenérů vyrazili do Satalic i Karel Hrubeš a Marek Kodr, kteří se zapojili do tréninku.
Šéftrenér slávistických přípravek Přemek Jakl vyrazil spolu s trenéry Janem Kočím, Petrem Silovským a Jiřím Strnadem do areálu Satalic. Tam si tak mohli místní mladí fotbalisté vyzkoušet trénink pod vedením slávistických trenérů. Zpestřením pro děti byl jistě fakt, že si s nimi zatrénovali i Karel Hrubeš a Marek Kodr, kteří jsou členy A-týmu.

Jako velkou inspiraci pro sebe, trenérské kolegy i samotné hráče Satalic si chválil projekt Oldřich Liška, trenér přípravkových týmů Satalic: „Myšlenka projektu Tour de Club je super. Hlavně si myslím, že naším klukům to dá hodně, což je už během tréninku na nich vidět. Navíc jde vidět, že když se kolem nich pohybují trenéři Slavie či ligoví hráči, tak se i více snaží. Navíc i my trenéři se můžeme inspirovat. Pro mě především v tom, jak přitáhnout pozornost dětí,“ dodal po tréninku.

I hráči A-týmu si trénink s malými fotbalisty užili. „Je příjemné si zde s klukama zatrénovat. Když si vzpomenu na svoje začátky, žádné takové akce nebyly. Navíc si myslím, že je to pro kluky skvělé zpestření tréninků. Věnoval jsem se chvilku i brankářům. Ono v tomto věku je to hlavně o tom, aby se naučili, jak správně chytat balón a jak správně padat. Koukal jsem se a je tu spousta šikovných kluků. Když budou chtít, poctivě trénovat a bude je to bavit, tak to mohou dotáhnout třeba i do Slavie,“ chválil mladé satalické brankáře Karel Hrubeš.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY. První trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články