Výsledky mládeže: Devatenáctka přehrála Liberec, mladší žáci drží neporazitelnost | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Devatenáctka přehrála Liberec, mladší žáci drží neporazitelnost

PRAHA - Slávistická mládež byla o uplynulém víkendu úspěšná, kromě mladších dorostů, kterým se nedařilo v Budějovicích, si všechny celky připsaly tři body. Devatenáctka se tak drží o skóre na třetí příčce, mladší žáci zůstávají neporaženi. Celkově nastříleli sešívaní svým soupeřům přes víkend 58 branek.

U19

Slavia Liberec 3:1 (2:0)

Branky: 35. Batka, 39. Kocourek, 73. Pecháček

Sestava Slavie: Janalík – Routek,Broukal (75. Ščuka), Gilian – Žárský, Vavrouš, Kocourek (60. Pecháček), Písačka (65. Doležal) – Veselý (60. Heřman), Batka (75. Sluka), Badocha

Komentář trenéra Martina Poustky:  Náš výkon měl především v prvním poločase stoupající tendenci, což kluci potvrdili i dvěma pěknými vstřelenými góly. Ve druhé půli se nám dlouho nedařilo uklidnit utkání třetí brankou, a tak jsme v jejím průběhu měli i hluchá místa. Soupeř hrozil hlavně z rohových kopů. Celkové držení míče i další statistiky byly v náš prospěch.

U18

Slavia Doubravka U19 4:1(3:1)

Branky Slavie: Herman, Čapek, Schulz, Tichý

Sestava Slavie: Lisa – Schulz, Husenský, Pešek, Tichý (55. Zajac) – Čapek, Skuhravý (60. Mařík) – Vávra (80. Slezák), Havlina (65. Gábor), Čermák (75. Hovorka) – Herman

Komentář trenéra Adama Petrouše: Zápas proti Doubravce byl z naší strany povedený, dokonce bych toto utkání hodnotil jako náš prozatím nejlepší výkon v domácím prostředí. Zápas jsme začali skvěle, už v první minutě jsme měli šanci jít do vedení. Hráli jsme náročný běhavý fotbal, kdy si soupeř někdy nevěděl rady. Vytvořili jsme si mnoho krásných šancí, škoda jen, že utkání neskončilo větším rozdílem, na šance to totiž bylo 12:2. Konečný výsledek je tak pro soupeře ještě milosrdný.

U17

České Budějovice – Slavia 3:1 (3:1)

Branka Slavie: 23. Vyskočil

Sestava Slavie: Přibyl, Pek (28. Stropek), Vyskočil, Žežulka, Pardubský, Král, Bucha, Souček, Havrda (52. Sodoma), Novák, Krejdl

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Sobotní venkovní zápas v Budějovicích jsme nezvládli zejména kvůli velmi špatně odehrané úvodní půlhodině zápasu, kdy jsme třikrát inkasovali. Domácí vedli již po třinácti minutách 2:0, ale kluci dokázali dát díky hlavičce Vyskočila ve 23. minutě kontaktní gól. Bohužel, za 5 minut jsme inkasovali třetí branku a za stavu 3:1 pro Budějovice se šlo do kabin.

Druhý poločas jsme konečně hráli náš fotbal a vytvářeli si spoustu střeleckých příležitostí. Ty největší měli Bucha a Sodoma, kteří orazítkovali tyč a břevno domácí branky. I když byl celkový poměr střel v zápase 15:4 pro nás, tak se ze zisku 3 bodů radoval domácí tým. Budějovice byly produktivnější a dokonale využily našeho špatného vstupu do zápasu. Připsali jsme si první podzimní porážku a já doufám, že bude pro nás velkým ponaučením. Kluci si musí uvědomit, že hrát dobře jeden poločas často k zisku 3 bodů nevede a hlavně to hráče ve výkonnosti nikam neposouvá.

U16

České Budějovice – Slavia 4:2

Šestnáctka se po šesti kolech prozatím drží se čtyřmi výhrami a dvěma prohrami na čtvrtém místě.

U15

Slavia – Dukla 4:1 (1:0)

Branky Slavie: 2 David, Hrobník, Krobot

Sestava Slavie: Vondráček – Bárta (65. Chocholouš), Drozda, Škarda, Petrila (36. Ielitro) – Valenta, Pek, Nový (40. Peričevič) – Slavata (36. Hrobník), Krobot (55. Čejka), David (60. Novák)

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka: V utkání bohatém na branky jsme dokázali být efektivnější než soupeř z Dukly. V prvním poločase se odehrávala hra především ve středu hřiště, s častou kombinací na 2 doteky. Ve druhém poločase jsme se dokázali daleko víc prosadit a vstřelit krásné branky. Soupeř se z nepřízní snažil maximálně bojovat, ale my jsme se dobře soustředili na všechny aspekty hry, proto jsme byli úspěšnější. Všichni chlapcům gratulujeme k pěknému výsledku.

U14

Slavia – Dukla 5:1 (2:1)

Branky Slavie: Vlček, Vít, Kubiš, Brojo, Danko

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Po třech nevydařených zápasech jsme nastoupili k domácímu zápasu v málem pražském derby s Duklou. Do utkání jsme vstupovali s cílem hrát kombinační fotbal s velkým sebevědomím. Po nervózním začátku začali hráči plnit pokyny z předzápasové přípravy a utkání nabralo jednoznačný průběh. Vytvářeli jsme si spousty brankových příležitostí, hráli jsme aktivně a odměnou nám byla úvodní branka. Bohužel jsme se nevyvarovali opět hrubé chyby ve stoperské dvojici, což soupeř ihned trestal vyrovnáním. Nám se naštěstí povedlo bleskově odpovědět po krásné kombinaci středem hřiště a zápas jsme tak dostali plně pod kontrolu. V druhém poločase jsme přidali další branky a soupeře přehráli. Konečně jsme tak podali sebevědomý výkon se spoustou krásných kombinačních i individuálních akcí. Jediným negativem utkání byla celá řada neproměněných brankových příležitostí, což jsme si určitě schovali do dalších těžkých zápasů.

U13

České Budějovice – Slavia 3:23

Branky Slavie: 4 Hroník, 3 Toula, 3 Kulhavý, 3 Hrubeš, 2 Starý, 2 Křišťan, Linhart, Maňas, Kopáček, Šmíd, Kordiak, Keller

Komentář trenéra Martina Hladíka: V tomto zápase jsme byli od začátku do konce lepším týmem a i přes velmi zlepšenou výkonnost hráčů Dynama jsme byli ve všech činnostech lepší. Škoda jen, že se nám stále nedaří mít větší efektivitu v zakončení, kdy často výborně rozjeté akce nedokážeme proměnit.

U12

České Budějovice – Slavia 4:16 (1:6)

Branky Slavie: 2 Kordiak, 2 Šmicer, 2 Ivoševič, Temelkovski, Řečník, Behenský, Veliký, Konig, Rakušan, Švach, Šimoník, Prebsl, Náprstek

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Vítězství potěší, ale přáli bychom si, abychom byli o mnohem efektivnější v řešení svých herních kombinací, kterých je během zápasu dost a dost!

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články