Skvělý obrat a titul je blízko! Ženy porazily Spartu 3:2! | SK Slavia Praha
Více

Skvělý obrat a titul je blízko! Ženy porazily Spartu 3:2!

PRAHA - Fotbalistky Slavie jsou blízko mistrovského titulu! Na Letné porazily Spartu 3:2, když po prvním poločase prohrávaly 0:2. V 90. minutě rozhodla Andrea Budošová!
V dnešním zápase byly karty jasně rozdány, pouze výhra nás mohla přiblížit k titulu. A do zápasu jsme vstoupili dobře, nejdříve to nebezpečně z dálky zkoušela Budošová, o chvíli později ve velké šanci byla Divišová, ale míč šel mimo branku. Sparta se poprvé k naší brance dostala v 7. minutě a byl z toho gól, tečovaná střela Hloupé skončila za bezmocnou Nedvědovou. 

Byla to nečekaná rána, ale holky nadále ovládaly hru. Po rohu z malého vápna hlavičkovala nad břevno Budošová. Na druhé straně to z dálky zkoušela Krejčíříková. V 15. minutě trefila tyč Pincová. Převaha pokračovala, z dálky to zkoušela Divišová a o chvíli později po centru Benýrové byla blízko branky Kožárová. Po špatném odkopu Vršatové v nebezpečné pozici střílela Divišová, obrana zblokovala. Slávistická útočnice byla aktivní, v další šanci zakončila nad branku. 

Jenže jsme z převahy nedali branku a z ojedinělého brejku se prosadila Szewieczková. Šok, co jiného říct. Převaha slávistek a prohráváme o dvě branky. Kdekdo by to zabalil, vstřelit tři branky je složité, ale holky se nevzdaly. Do poločasu nebezpečně hlavičkovala Kožárová, obrana Sparty vykopla z brankové čáry.

Ve druhé půli ležel před slávistkami těžký úkol, který ale dokázaly velice rychle naplňovat. Ve 49. minutě poslala Svitková přesný centr na malé vápno na osamocenou Kožárovou a ta přesně hlavou usměrnila do sítě. Rychlý gól vnesl holkám hodně energie. K vidění bylo velké nasazení, skákání do střel, odhodlání, bojovnost, slávistické srdce. Kdo byl na místě, mohl být na naše holky hrdý. 

V 55. minutě ve velké šanci byla Kožárová, skvěle se obtočila, ale zakončení bylo slabé. 57. minuta - okamžik, kdy při nás stáli všichni svatí. Po rohu Sparty zacinkalo naše břevno, následovala velká skrumáž, až míč nakonec odkopla Kožárová. Jenže se potvrdilo hezké a zároveň otřepané fotbalové pravidlo: nedáš - dostaneš. V 61. minutě zahrála Pěničková roh a na zadní tyči přesně hlavou zakončila Pincová! 

Zápas byl nyní naprosto otevřený, holkám stačilo třicet minut na rozhodnutí. Jenže to nešlo, do jasné šance jsme se nedostávali. Z dálky to zkoušela Cahynová a Svitková, na druhé straně Szewieczková. Nejkrásnější okamžik pro všechny slávisty a slávistky nastal v 90. minutě. Na polovině hřiště Pincová zahrála standardní situaci, míč propadl ve vápně k volné Budošové, která na hrudi zpracovala a z voleje přesně k tyči nedala Vršatové šanci. 

Radost, euforie, nadšení. Na slávistické straně jsme mohli vidět neuvěřitelné uspokojení a zadostiučinění. Z pěti zápasů se Spartou tři výhry, remíza a jen jedna prohra. Teď už slávisticky k titulu čeká poslední krok - za týden porazit Slovácko a naplno si užít mistrovské oslavy!

Sparta - Slavia 2:3 (2:0)
Branky: 7. Hloupá, 34. Szewieczková - 49. Kožárová, 61. Pincová, 90. Budošová
ŽK: 44. Ringelová, 50. Bertholdová, 72. Krejčíříková - 35. Divišová
Střely na branku: 4 - 12, mimo branku: 2 - 8, rohy: 5 - 7


Sparta: Vršatová - Dlasková (75. Tauberová), Blažková, Bertholdová, Vyštejnová - Hloupá, Krejčiříková, Bartoňová (66. Křivská) - Ringelová (86. Fojtíková), Szewieczková, Dědinová (90. Bužková)
Slavia: Nedvědová - Benýrová, Pincová, Budošová, Tomášková (83. Holečková) - Malinová, Pěničková, Cahynová, Svitková - Divišová (69. Bartovičová), Kožárová (88. Necidová)

Aktuálně

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Hráči na hostování: Čisté konto Vágnera i gól Prebsla

3. 5. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech. Filip Slavata vychytal třetí čisté konto v řadě.

Další články