Novinky z Blšan: v zátěži Rudolf Skácel, odpočine si Adauto | SK Slavia Praha
Více

Novinky z Blšan: v zátěži Rudolf Skácel, odpočine si Adauto

Za největší pozitivum dnešního dvojutkání proti Blšanům (3:1, 1:0) považuje kouč Miroslav Beránek fakt, že se nikdo nezranil. „Hrálo se na zmrzlém terénu, hráči se na něm špatně pohybovali. Jsem rád, že se nikomu nic nestalo.“
Za největší pozitivum dnešního dvojutkání proti Blšanům (3:1, 1:0) považuje kouč Miroslav Beránek fakt, že se nikdo nezranil. „Hrálo se na zmrzlém terénu, hráči se na něm špatně pohybovali. Jsem rád, že se nikomu nic nestalo.“

Trenér byl spokojen i se zvratem v prvním střetnutí. „Po půli soupeř vedl 1:0, inkasovali jsme těsně před přestávkou. Ale pak jsme se vrátili do zápasu a dali tři góly,“ podotkl.

Individuální úspěch zaznamenal záložník Matěj Krajčík, který k nám nedávno přestoupil z druholigového Xaverova – vstřelil svou první branku za Slavii. Přesným zásahem rozhodl druhý duel. „A šancí měl víc, trefil i tyčku. Teď si bude víc věřit a pokoušet se o střelbu častěji,“ pochvaloval si Beránek.

Radost mu udělal i návrat Rudolfa Skácela, jehož delší dobu sužovalo pochroumané koleno. „Vydržel celé střetnutí, navíc dal gól.“ Na marodce však mladého středopolaře vystřídal brazilský útočník Adauto. „Má menší potíže s achilovkou, dva dny si odpočine,“ říká Beránek. Zranění trápí i Karla Kratochvíla, který si natáhl sval. „Jinak jsou ale všichni v pořádku,“ hlásí kouč.

Poslední herní příprava před startem ligy je na programu v sobotu. Slavia se utká s druholigovou Viktorkou Plzeň. Oproti původnímu plánu se hraje na umělé trávě v Edenu. Začátky zůstávají beze změny – v 10:00 a 12:00 hodin.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články