V neděli poslední domácí zápas: Slavia hostí Hradec | SK Slavia Praha
Více

V neděli poslední domácí zápas: Slavia hostí Hradec

PRAHA/EDEN – V posledním domácím zápase sezóny 2012/2013 vyběhnou slávisté na trávník proti Hradci Králové. Východočeši jsou na předposledním místě tabulky, na Příbram před nimi ztrácí tři body.
Slávisté budou zase navazovat na poslední vysoké domácí výhry proti Jablonci a Budějovicím, ve kterých svým soupeřům nasázeli osm branek. Zápas má výkop v neděli 26. května v 18 hodin.

Trenér Petrouš: Rozloučit se vítězstvím!

„Proti Hradci je to poslední domácí zápas a určitě by byl hoden toho, rozloučit se s fanoušky vítězstvím a hlavně dobrou hrou. Aby byly šance, aby padaly góly, a to nejen u nás, třeba i Hradec aby dal gól, aby se fanoušci bavili. Samozřejmě ale se šťastným koncem pro nás. Aby byli fanoušci prostě spokojení a mohli si po zápase vyprávět, že si zápas užili. Zatím to tak je a byl bych rád, aby to vydrželo v posledních dvou zápasech a potom i dál do budoucna,“ přeje si
Michal Petrouš.

„Nesmíme nic podcenit a s každým soupeřem hrát na plné pecky. Kluci si musí uvědomit, že když jsou ve Slavii, tak na ně budou kladeny ty nejvyšší nároky a musí si klást ty nejvyšší cíle. A myslím si, že mužstvo tady je na to, aby si právě takové cíle kladlo,“ pokračoval Petrouš.

Od příchodu trenéra Petrouše se mimořádně daří záložníkovi Tomáši Mičolovi, který dal v posledních třech utkáních pět branek. „Na mě udělal Tomáš Mičola obrovský dojem, už když přišel do juniorky na jeden zápas na rozehrání nebo na tréninky. Stoprocentní přístup, jeden z nejlepších, zaujalo mě, že je prostě profík,“ popisoval trenér
Michal Petrouš. „Za to období, co jsem tady, jsem s ním asi třikrát promluvil a vím, že neměl moc sebevědomí. Asi si potřeboval s někým popovídat a už s Jabloncem, když přišel na hřiště, tak bylo vidět, že mu to pomohlo. Hattrickem proti Budějovicím to jen potvrdil. Zasloužil si dostat šanci,“ pokračoval trenér.

Martin Dostál: Zase ukážeme svou sílu

Ke všem třem posledním vítězným zápasům nastoupil obránce Martin Dostál, který tak plní v poslední době roli jakéhosi slávistického „štístka“. „Jsem rád, že se moje osobní statistika trošku zlepšuje, ale důležité je, že jsme vyhráli,“ hodnotí své výkony
Martin Dostál. „Sami mezi sebou jsme si v šatně říkali, že první půle proti Budějovicím nebyla ideální, ale v té druhé jsme to naštěstí zase chytli za správný konec a přidali jsme nějaké góly. Myslím, že se to dá hodnotit pozitivně,“ pokračoval Dostál.

„K zápasu s Budějovicemi jsme nepřistoupili špatně, ale zkazili jsme pár přihrávek, udělali jsme vzadu zbytečné chyby, dostali jsme ke konci poločasu Budějovice na koně. Od utkání s Hradcem si slibuji to, že zase ukážeme svoji sílu a dáme i spoustu gólů, aby se to lidem líbilo,“ věří
Martin Dostál.

„V dnešním fotbale už krajní beci jen nebrání. Máme od trenéra za úkol podporovat útočnou fázi, dostávat se do centrů, být vepředu, kdykoli to jde. Nestát jen na své půli, protože je zbytečné, být vzadu tři nebo čtyři na jednoho, když můžeme pomoct vepředu. Když držíte vysoké tempo, soupeř nestíhá bránit, je nás tam vždy o jednoho víc a je to jednodušší i pro ostatní,“ zakončil
Martin Dostál.

Marodka: Fenin. Karty: Juhar a Nitrianský

Jedinou položkou na marodce zůstává útočník Martin Fenin, který se ve středu podrobil operaci zlomené horní čelisti. Trenér Michal Petrouš ho spolu s vedoucím mužstva Stanislavem Vlčkem navštívil ve čtvrtek ve střešovické nemocnici. „Mluvil jsem s ním už před operací, říkal mi, že už si snad tu svou smůlu vybral,“ uvedl po návštěvě Martina v nemocnici trenér Michal Petrouš. „Operace proběhla úspěšně a za měsíc by měl být Martin připraven zapojit se do tréninkového procesu,“ dodal Petrouš. Kvůli žlutým kartám nemůže nastoupit Milan Nitrianský, trest za červenou kartu z Plzně si odpykává Martin Juhar. Oba budou moci nastoupit v posledním zápase sezóny v Jihlavě.

Trenér Slavie nevylučuje ani zapojení některého z hráčů juniorky do utkání proti Hradci. „Už proti Budějovicím jsme chtěli poslat na hřiště Viktora Šimečka, ale o střídání si řekl Tomáš Mičola, takže jsme museli sáhnout po Skácelovi, který je typologicky podobným hráčem. Šimeček byl podruhé připraven a na hřiště nešel, ale věřím, že v jednom ze zbývajících zápasů dostane šanci. Bohužel se v juniorce zranili Bazal a Hrubý, další adepti na áčko. Snad budou do pondělí v pořádku, ale na zápas s Hradcem nemohli být nominováni,“ popisoval trenér Petrouš situaci ohledně nasazení slávistických mladíků.

Jarolím a Trenkwitz se loučí se Slavií

Před výkopem zápasu proběhne slavnostní ceremoniál, během kterého se s působením ve Slavii rozloučí dlouholetý kapitán Lukáš Jarolím a také masér Jiří Trenkwitz, který byl se sešívaným fotbalem spojený dvacet let. Slavia také popřeje legendárnímu brankáři Františkovi „Boby“ Zlámalovi, který v příštím týdnu oslaví 65. narozeniny.

Aktuálně

B-tým porazil Motorlet Praha 3:0

28. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli 28. dubna sehrál 24. kolo ČFL. Na Xaverově vyzvali slávisté Motorlet. Sešívaní zvítězili 3:0, góly vstřelil David Pech, Elmedin Rama a Victor Boluwatife Ogungbyi.

ONLINE: Od 15:00 v Hradci Králové

28. 4. 2024
Slávisté nastoupí na půdě Votroků v posledním kole základní části ligy. Do sestavy se vrací Ivan Schranz. Jaké další změny provedl Jindřich Trpišovský?

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

Další články