Slávistky rozstřílely Brno (VIDEO) | SK Slavia Praha
Více

Slávistky rozstřílely Brno (VIDEO)

Fotbalistky Slavie v sobotním utkání porazily Brno vysoko 8:1, třemi branky se blýskla Adéla Odehnalová.
Fotbalistky Slavie v dnešním utkání porazily Brno vysoko 8:1, třemi branky se blýskla Adéla Odehnalová.

Do zápasu jsme nastoupili konečně s navrátivšími Pěničkovou, Pincovou a Budošovou. Bohužel jsme museli kvůli počasí nastoupit na umělé trávě, která byla velice úzká, což vyhovovalo soupeři, který zalezl na vlastní polovinu a zahustil prostor kolem vápna. V prvním poločase jsme sice byli aktivní, ale složitě jsme se dostávali do koncovky. Proto jsme se pokoušeli o střelbu, dvakrát to zkoušela Cahynová, poté i Krůzová. Prosadili jsme se až ve 24. minutě po dalekonosné střele Odehnalové. O osm minut později jí napodobila Králová, další pěknou střelou. Smolařem zápasu dnes určitě Krůzová, ve 34. minutě trefila poprvé břevno. Možnost ke skórování měla v závěru poločasu i Dědinová.

Ve druhém poločase jsme soupeře ještě více zatlačili před jeho branku, takže byly i chvíle, kdy Brno bylo takřka zalezlé jen ve vápně. Slávistky se snažily dát hodně branek, ale často jsme měli i smůlu. Po rohu hlavičkovala Cahynová, nad branku střílela Krůzová, střelu Divišové vykopla z prázdné branky protihráčka a pak hlavou dala druhé břevno v zápase Krůzová. V 54. minutě po důrazu ve vápnu vstřelila branku Cahynová. Další pěknou střelu předvedla Krůzová a po standardní situaci Pěničkové zakončovala osamocená Pincová. V rozmezí dvou minut přidala dva pěkné góly Odehnalová, nejdříve po střele z dálky, následně zakončením ze zadní tyče. Další velkou tutovku nevyužila Pěničková, Divišová, navíc Králová v závěru dávala ještě břevno. Brno se dočkalo čestného úspěchu, kdy se do brejku dostala Florková a úspěšně zakončila. Slávistky rychle reagovaly a po rozehrané standardní situaci skórovala Nepokojová a v 81. minutě se po rohu prosadila Pěničková. Dnes jsme mohli dát opravdu hodně branek a je to škoda. A pokud bychom hráli na trávě, skóre by určitě bylo mnohem větší.

Slavia - Brno 8:1 (2:0)
Slavia: Taušová - Králová, Budošová (65. Juráková), Pincová, Tomášková (76. Beštová) - Dědinová (46. Nepokojová), Cahynová, Odehnalová, Pěničková, Krůzová - Divišová
Branky: 24., 69. a 71. Odehnalová, 32. Králová, 54. Cahynová, 61. Pincová, 79. Nepokojová, 81. Pěničková - 78. Florková

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články