Návrat domů. Schranz a Hromada o odvetě v Košicích | SK Slavia Praha
Více

Návrat domů. Schranz a Hromada o odvetě v Košicích

Ivan Schranz a Jakub Hromada prožili speciální zápas, vrátili se do rodné země, jeden z nich dokonce do rodného města – Košic. Do odvetného duelu s Dniprem nastoupili oba, dohromady nastřádali na trávníku na jednaosmdesát minut. Po utkání pak promluvili o svých pocitech z návratu domů.

Odvetné utkání třetího předkola Evropské ligy přineslo nejeden barvitý příběh. Slavia s ukrajinským týmem remizovala a urvala potřebný postup do play off UEL, společně s ní se do další části soutěže probojovali hráči, pro které byl onen zápas návratem do rodné země.

Ivan Schranz stejně jako v úvodním utkání ve Fortuna Areně nastoupil do základní sestavy. Zato pro Jakuba Hromadu znamenala odveta první minuty v sezoně, a to rovnou v Košicích, kde jako dítě začal svou fotbalovou kariéru. Doma – tam kde bydlí celá jeho rodina i celoživotní přátelé.

„Byl to můj první fotbalový návrat do Košic od patnácti let. I když jsem byl na hřišti jen deset minut, zápas jsem si užil na maximum. Škoda výsledku, přál jsem si vyhrát. Nejdůležitější je ale postup. Chtěl jsem zkusit dát branku, vybojovat si šanci. Můj pokus v druhém poločase bohužel zamířil vedle tyče,“ říká sedmadvacetiletý záložník.

Výlet do domoviny dělal radost i druhému navrátilci. Ivan Schranz se těšil na procházku městem s průvodcem v podobě svého kolegy, a zároveň také prozradil to, že si moc užil čas se svými přáteli, kteří se na utkání byli podívat. Košický rodák Kuba Hromada sehnal čtyřicet lístků, po zápase se oba pozdravili s mnoha známými tvářemi.

Oba hráči pak glosovali o fantastické fanouškovské podpoře. Do Košic vyrazilo téměř na dva tisíce příznivců sešívaných, kteří své favority hnali za postupem už od rozcvičky.

„Fanoušci tu udělali domácí atmosféru, dorazili ve velkém počtu a byli skvělí. Celý zápas nás hnali za úspěchem, za což jim patří velký dík a klobouk dolů, že přijeli v takovém počtu,“ říká střelec dvou branek z úvodního utkání.

„Úžasný pocit podpořený našimi skvělými fanoušky. Byl plný stadion, mnoho lidí vážilo cestu až z Prahy. Jsem rád, že jsem dostal možnost zahrát si v nové aréně,“ doplňuje slovenský středopolař

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články