Výhra proti Liberci. Pálili Bah, Kuchta a Olayinka | SK Slavia Praha
Více

Výhra proti Liberci. Pálili Bah, Kuchta a Olayinka

3:1
(1:0)
11. kolo, 16. 10. 2021, Eden Aréna
11. kolo, 16. 10. 2021, Eden Aréna
SK Slavia Praha - FC Slovan Liberec
Sešívání v 11. kole FORTUNA:LIGY porazili na domácím stadionu Liberec 3:1. Vítěznou branku zařídil Jan Kuchta, gólově se prosadili i Alexander Bah s Peterem Olayinkou. Severočeši snížili zásluhou Miroslava Stocha.

Do branky se po sedmitýdenní pauze zaviněné zraněním postavil Ondřej Kolář, na stoperu nastoupili uzdravení Jakub Hromada s Tarasem Kačarabou. Ukrajinský obránce se v sestavě objevil poprvé od 16. září, kdy v zápase Evropské konferenční ligy proti Unionu Berlín utrpěl zlomeninu v obličeji. Jeho tvář zakrývala ochranná maska.

Petera Olayinku a Nicolae Stancia čekal jubilejní 100. zápas v české nejvyšší soutěži, rumunský reprezentant vedl tým proti Liberci jako kapitán.

Do první šance se v Edenu dostali domácí, po centru Petera Olayinky a přiťuknutí Michaela Krmenčíka pálil Alexander Bah do bloku. V 10. minutě se k volnému přímému kopu postavil Nicolae Stanciu, jeho kroucený pokus pravačkou Knobloch udržel v náručí. Po čtvrthodině hry prokázal Ondřej Kolář dobré čtení hry, včasným vyběhnutím překazil rychlý kontr Liberce. Střílený centr Ivana Schranze z pravé strany hřiště zblokovala hostující obrana na roh.

V 19. minutě pádil k brance Ondřeje Koláře Matoušek, křižnou střelu vyrazila gólmanská opora Slavie na roh. Výborný zákrok! Hlavičkující Mészáros v záklonu nemířil přesně, po ráně Alexandera Baha zahrávali sešívaní rohový kop. Ve 34. minutě střílel z nebezpečné pozici na hranici velkého vápna Pavelka, míč proletěl těsně nad břevnem. O chvíli později z dálky halfvolejem minul i Nicolae Stanciu.

Dvě minuty před koncem první půle se svěřenci Jindřicha Trpišovského dostali do vedení! Dělovku Nicolae Stancia Knobloch pouze vyrazil před sebe, kde byl nejrychleji Alexander Bah a hlavičkou dorazil balon do sítě – 1:0. Dánský univerzál se v letošním ročníku gólově prosadil už potřetí, přesně pálil proti Legii i Unionu Berlín, všechny trefy zaznamenal v Edenu.

Do kabin odešli slávisté s jednogólovým náskokem. Druhý poločas začal individuálním průnikem Matouška, Ondřej Kolář si jeho zakončení z úhlu pohlídal. Halfvolej Michaela Krmenčíka se mezi tři tyče nevešel, o chvíli později stejný hráč vyprášil Knoblochovy rukavice. Do třetice Krmenčík zkusil štěstí akrobatickou hlavičkou, liberecký brankář předvedl povedenou robinzonádu.

V 64. minutě Jakuba Hromadu nahradil Ubong Ekpai a o tři minuty později se se svými spoluhráči mohl radovat z druhé branky. Centr Michaela Krmenčíka usměrnil do sítě jemnou tečí Jan Kuchta, Knobloch se ke vzdálenější tyči natahoval marně – 2:0. Nejlepší střelec uplynulého ročníku se v lize prosadil letos už pošesté a dorovnal Ivana Schranze.

Liberec snížil v 73. minutě zásluhou střídajícího Miroslava Stocha, který v sešívaném získal v sezoně 2018/19 mistrovský titul a dvakrát ovládl domácí pohár – 2:1. Slovenský záložník se z branky neradoval a fanoušci ocenili jeho gesto hlasitým potleskem.

O osm minut později měli slávisté dvougólové vedení zpět. Nicolae Stanciu zahrál rohový kop, který prodloužil na zadní tyč Jan Kuchta a Peter Olayinka ho hlavou doklepl do sítě – 3:1.

V 88. minutě se na hřiště podíval i Filip Horský. 18letý útočník, který střídal Petera Olayinku, zapsal první minuty v kariéře v nejvyšší soutěži. Další branku už 12 462 fanoušků v Edenu nevidělo, slávisté porazili Liberec 3:1 a natáhli domácí ligovou neporazitelnost na 54 utkání v řadě.

Další utkání čeká výběr Jindřicha Trpišovského ve čtvrtek, ve 3. kole základní skupiny Evropské konferenční ligy představí v Haifě proti Maccabi. Na ligové trávníky sešívaní vyběhnou v neděli 24. října v Českých Budějovicích. 

3:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Bah, Hromada (64. Ekpai), Kačaraba, Oscar – Traoré, Stanciu (C) (87. Samek) – Schranz (74. Plavšić), Kuchta, Olayinka (88. Horský) – Krmenčík (74. Madsen)

FC Slovan Liberec

Knobloch – Gebre Selassie, Chaluš, Plechatý, Mikula (C), Fukala – Koscelník (84. Gembický), Matoušek (68. Stoch), Havelka (84. Faško), Mészáros (56. Tupta) – Rondić (56. Rabušic)

Detaily utkání

Branky
43. Bah, 67. Kuchta, 81. Olayinka - 73. Stoch
Diváci
12462
Žluté karty
Stanciu, Schranz - Stoch
Rozhodčí
Franěk – Caletka, Antoníček

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články