V Evropské lize stále neporaženi! | SK Slavia Praha
Více

V Evropské lize stále neporaženi!

2:2
(2:2)
Pohár, 19. 10. 2017, Estadio de la Ceramica
Pohár, 19. 10. 2017, Estadio de la Ceramica
Villarreal CF (Španělsko) - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 41. Trigueros, 43. Bacca - 18. Necid, 30. Danny <br> <b>ŽK:</b> Soriano, Guerra, Costa - van Buren<br> <b>Rozhodčí:</b> Moen - Haglung, Lundberg (NOR)
VILLARREAL/ESTADIO DE LA CERAMICA - Slávisté vezou bod z Villarrealu za remízu 2:2. O branky sešívaných se v první půli postarali Tomáš Necid a Danny.
Trenér Šilhavý ve srovnání s předchozími zápasy opět sáhl do sestavy. Jen na lavičce zůstali Bořil, Hušbauer, Škoda nebo Rotaň, v základní sestavě se naopak s kapitánskou páskou objevil Danny, vedle něj Sýkora a Zmrhal, na hrotu útoku pak střelec vítězné branky proti Maccabi Tomáš Necid.

Na druhé straně trenér Calleja nechal sedět svou největší hvězdu konžského útočníka Cédrica Bakambu, v základní jedenáctce ale nechyběly další hvězdy jako Carlos Bacca nebo Roberto Soriano.

Úvodní čtvrthodinu se oba týmy opatrně oťukávaly, většina centrů Slavie nebo kolmých průniků Villarrealu V 17. minutě se pak po Součkově nepřesné rozehrávce dostal z levé strany do vápna kapitán Jaume Costa a jeho střílený centr musel konečky prstů vytlačit z vápna Jan Laštůvka.

To o minutu později ale udeřilo na druhé straně. Sýkorův centr z přímého kopu vyboxoval gólman daleko od branky k Sobolovi, ten okamžitě vracel další oblouček do vápna a Tomáš Necid uklidil míč hlavou přesně k levé tyči.

Villarreal sice držel balon, šance si ale nevytvářel. A tak ve 30. minutě přišla další branka Slavie, které předcházela nádherná kombinační akce. Od Sýkory se míč přes Frydrycha a Hromadu dostal zpět k prvnímu jmenovanému, ten poslal zpětnou přihrávku na střed hřiště na Dannyho a portugalský záložník uklidil balon přesně k levé tyči.

Domácí ale ještě do poločasu stačili vyrovnat. Nejprve poslal ve 41. minutě Fornals přesnou kolmicí do úniku Manu Triguerose a ten střelou k pravé tyči překonal Laštůvku poprvé, o dvě minuty později si pak centr z pravé strany ve vápně zpracoval Carlos Bacca a poslal míč nechytatelně znovu přesně k pravé tyči.

A třetí rána přišla pro Slavii ještě během přestávky. To totiž zraněného Simona Deliho musel nahradit Jan Bořil, který se postavil na pravý kraj obrany a na post stopera se přesunul Michal Frydrych.

V 50. minutě se pak do šance dostal Necid, který si sklepl právě Bořilův centr a z otočky vypálil nad branku, pak už se ale opět rozjela útočná mašina domácích.

V 51. minutě Laštůvka vyrazil ostrý centr jen na velké vápno k Fornalsovi, který tak měl před sebou opuštěnou branku, jeho první střelu ale dokázal vykopnout Jugas a následnou hlavičku pak na brankové čáře nadvakrát zastavoval Frydrych.

Jen o čtyři minuty později se po Costově centru opřel do míče na malém vápně hlavou Ünal, naštěstí ale mířil mimo tři tyče.

V 68. minutě pak na Laštůvku postupoval z levé strany sám znovu Bacca, náš gólman ale skvělým zákrokem vyrazil jeho střelu mířící na vzdálenější tyč na roh.

Villarreal držel míč po většinu zbývajícího času,a le s postupujícími minutami se hra začínala kouskovat, přibývalo faulů a ošetřování vyčerpaných hráčů. V 90. minutě zahrával po Sobolově faulu nebezpečnou standardní situaci Trigueros, Laštůvka ale ostrý centr vyrazil mimo vápno.

Ve druhé půli nicméně fanoušci už branku neviděli. Slavia se tlaku domácích ubránila a do tabulky skupiny A si připsala další bod.
2:2

Sestavy

Villarreal CF (Španělsko)

Barbosa – Rukavina, Bonera, Ruiz, J. Costa – Ramiro – Fornals (77. Castillejo), Soriano (46. Cheryshev), Trigueros – Enes Ünal (60. Bakambu), Bacca

SK Slavia Praha

Laštůvka – Frydrych, Jugas, Deli (46.Bořil), Sobol – Souček, Hromada – Sýkora (84. Stoch), Danny, Zmrhal (69. van Buren) – Necid

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 41. Trigueros, 43. Bacca - 18. Necid, 30. Danny <br> <b>ŽK:</b> Soriano, Guerra, Costa - van Buren<br> <b>Rozhodčí:</b> Moen - Haglung, Lundberg (NOR)

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články