Ve středu od 17:00 na Žižkově o postup v poháru | SK Slavia Praha
Více

Ve středu od 17:00 na Žižkově o postup v poháru

PRAHA - Slavia se v rámci 3. kola domácího poháru představí ve středu 3. září od 17:00 na hřišti druholigové Viktorie Žižkov. Středeční soupeř Slavie aktuálně vede tabulku Fotbalové národní ligy.
Sešívané po utkání trápí rozsáhlá marodka, přesto má trenér Miroslav Beránek dobré zprávy. „Do zápasu s Brnem by se snad všichni měli dát dohromady, možná bude chybět Jiří Bílek," připomíná trenér zrěnění trojice Škoda, Nitrianský, Bílek. První dva mají problém s kolenem, Jiří Bílek pak utkání v Mladé Boleslavi odnes silným výronem kotníku.

Kromě zraněných hráčů se realizační tým A-týmu musí obejít také bez šestice hráčů, kteří reprezentují. „Máme deset zdravých hráčů do pole z kádru áčka a jednoho brankáře, takže ti budou hrát. Úkol zní postoupit, i když víme, že to bude hodně těžké, protože Viktorka hraje hodně dobře a vede druhou ligu," pokračuje trenér Slavie Miroslav Beránek.

Atmosféru A-týmu tak v tomto týdnu popré okusili hráči z juniorky nebo dorostu. „Na Žižkov jsme povolali hráče z juniorky a z dorostu," vysvětluje trenér, jehož tým ve středu doplní Oskar Fotr, František Mysliveček, Lukáš Fialka, Lukáš Batka a brankář Lukáš Soukup.

Ve středu obrany by se měl představit Martin Dobrotka, který v sobotu alternoval na pozici levého obránce. „Zranil se Jiří Bílek, Marek Kodr reprezentuje, takže já budu s Martinem Latkou na stoperu," říká slávistický obránce, který ví, že jeho tým nečeká nic lehkého. „Chceme samozřejmě postoupit, ale uvědomujeme si, že to bude těžké. Žižkov vede druhou ligu, je určitě v dobré formě a v tom předchozím kole vyřadil Jihlavu, takže nás nečeká nic lehkého. Máme teď několik zraněných hráčů, další odjeli reprezentovat, ale chceme i tak postoupit," dodává Dobrotka.

Ve 2. kole vyřadila Slavia v poháru Chrudim. Z utkání na Žižkově nabídneme tradiční online reportáž, informace o prodeji vstupenek a další podrobnosti pro fanoušky naleznete zde.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články