Jarní ligová premiéra přinesla jenom bod za remízu | SK Slavia Praha
Více

Jarní ligová premiéra přinesla jenom bod za remízu

Sešívaní mají za sebou ostrý vstup do jarní části ligové sezony. V počasí připomínajícím spíše sibiřskou zimu skončil zápas s brněnskou Zbrojovkou...

 

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Sešívaní mají za sebou ostrý vstup do jarní části ligové sezony. V počasí připomínajícím spíše sibiřskou zimu skončil zápas s brněnskou Zbrojovkou nerozhodně 1:1. Za Slavii vyrovnával ve druhém poločase navrátilec do sestavy Stanislav Vlček.

 

V první půli byli sešívaní týmem, který více bavil diváky v promrzlém Edenu. Slavia předvedla řadu pohledných akcí na jeden dotek a několik pěkných rychlých protiútoků. Právě po rychlých brejcích se do šancí dostali Milutinovič a v závěru poločasu Koreš, v obou případech ale stačil zasáhnout gólman Bureš.

 

Do kabin s jednobrankovým náskokem odcházeli hráči Zbrojovky. V 11. minutě vystihl Pernica nepřesnou rozehrávku Slavie, 25 metrů od branky se opřel do míče a Vaniak na přesnou ránu pod břevno nedosáhl.

 

Explozi radosti dopřál slávistickému kotli až v 63. minutě střídající Standa Vlček. Navrátilec do naší sestavy se objevil ve správný čas na správném místě, aby dorazil do odkryté sítě gólmanem Burešem vyražený míč. Velkou zásluhu na brance měl i Petr Janda, který vystihl rozehrávku Brna a vyslal na Bureše pohotovou střelu.

 

Další branka už v zápase nepadla. Největší příležitost měl v 79. minutě brněnský Kalabiška, který na malém vápně lízl hlavou centr z pravé strany. Proti jeho pokusu se vytáhl Martin Vaniak a vysloužil si tak dlouhou dobu trvající skandování svého jména.

 

„Předvedli jsme bojovný výkon od první do poslední minuty a myslím si, že za to zaslouženě bereme bod. Slavia byla fotbalově lepší, my jsme se ale po krásné vstřelené brance zvedli. Ve druhém poločase jsme Slavii k ničemu většímu nepustili, hrozili jsme, ale nedokázali jsme šance využít. Konečný výsledek je asi spravedlivý. Za naši morálku a bojovnost a za výkon Slavie,“ komentoval utkání po jeho skončení trenér Zbrojovky Karel Večeřa.


 

 

SK Slavia Praha – FC Zbrojovka Brno (0:1)

Branky: 63. Vlček - 11. Pernica

Slavia: Vaniak - Dostál, Čelůstka, Vomáčka, Trubila – Koreš (46. Janda), Kisel (K), Jarolím, Milutinovič (46. Vlček), Hora – Zákostelský (78. Vyhnal)

Brno: Bureš - Pernica, Simerský, Mitrovič, Hamouz – Valenta (66. Husár), Rýdel, Borek, Folprecht (90. Pejic) – Rabušic (69. Kalabiška), Došek

ŽK: Trubila

Diváci: 4 468

Rozhodčí: Franěk – Chytil, Vysloužil

 

 

 

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články