V pátek od 18:00 se Slavia představí v Jihlavě | SK Slavia Praha
Více

V pátek od 18:00 se Slavia představí v Jihlavě

PRAHA – Po úvodní domácí výhře s Brnem jedou tentokrát sešívaní na hřiště patnácté Jihlavy. Utkání na Vysočině začíná v pátek 19. února v 18:00.
„Jihlava v podstatě hraje o záchranu. Očekávám tvrdý boj, ale my tam samozřejmě chceme vyhrát a splnit roli favorita. Nebude to jednoduché, ale pevně věřím, že, když budeme hrát naplno a tak, jak si představujeme, tak bychom tam měli vyhrát,“ uvedl k pátečnímu zápasu trenér Dušan Uhrin.

Jihlava úvodní duel jara výsledkově nezvládla, na to ale sešívaní nehledí. „Samozřejmě soupeře nepodceňujeme. I když prohrál s Jabloncem, tak Jihlava měla vyloučené hráče, Jablonec dal gól z penalty. Je to první utkání venku, od kterého máme nějaká očekávání,“ doplňuje trenér.

Jihlavě budou chybět vykartovaní Jiří Krejčí a Vladimír Kukol. Jak to vypadá se zdravotním stavem kádru Slavie? „Pevně věřím, že jsme všichni zdraví. Měli by být připraveni jak Milan Škoda, tak i Jaroslav Mihalík, který už je také v pořádku. Takže uvidíme, jaká bude nominace,“ pokračuje slávistický kouč.

Na podzim se sešívaným na venkovních hřištích dařilo, na což budou chtít letos navázat.„Potřebujeme hlavně vyhrát. Samozřejmě chceme v první řadě navázat na to, že jsme vyhráli doma. Důležité ale bude, abychom ve hře byli aktivní,“ zakončil trenér.

Po velmi krátké době se do Jihlavy vrátí její někdejší hráč Muris Mešanovič. „Očekávám, že nás v Jihlavě čeká velmi těžký zápas. Domácí jsou v těžké situaci a budou chtít bodovat. Určitě nás nečeká lehký zápas,“ má jasno útočník Muris Mešanovič. „Jihlava bude chtít hrát ze zabezpečené obrany a na rychlé brejky,“ doplnil bosenský střelec.

V Jihlavě působil Mešanovič řadu let. „S některými hráči jsem mluvil a psali jsme si. Spíš to bylo o předchozím zápase. Moc na špičkování nejsem,“ usmívá se útočník. Bude Mešanovič současným spoluhráčům radit jakožto odborník na jihlavský tým? „Když budou kluci chtít nějaké informace, tak určitě poradím. Hlavně doufám, že utkání zvládneme a body přivezeme do Prahy,“ komentuje Muris Mešanovič.

V minulém zápase zařídil svými centry ze standardních situací Tomáš Jablonský obě branky. „Na další zápas se těším moc. Chceme po domácí výhře s Brnem uspět i venku, takže se nemůžu dočkat a chceme v Jihlavě uspět,“ líčí Jablonský.

Venkovní zápasy zvládali slávisté na podzim velmi dobře, na jaře v tom chtějí pokračovat. „Venku se nám na podzim dařilo více než doma. Myslím si, že budeme venku ještě silnější, ale to ukážou až zápasy,“ věří levý obránce Slavie.

„Očekávám, že nás přijede podpořit hodně našich fanoušků, že se bude divákům fotbal líbit, a že na konec se budeme z bodů radovat my,“ dodal na závěr odchovanec Slavie.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články