PREVIEW: Kerbr a Chytil před domácím utkáním s Olomoucí | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Kerbr a Chytil před domácím utkáním s Olomoucí

Slávisti vyhlíží poslední domácí duel základní části FORTUNA:LIGY. V neděli v Edenu vyzvou Olomouc, osmý tým tabulky. Před zápasem byl hostem tradičního preview asistent Milan Kerbr, na dotazy fanoušků odpovídal Mojmír Chytil. Oba na Hané úspěšně působili.

Milan Kerbr před svým lednovým přesunem do Slavie právě na Hané působil. Jako hráč i jako asistent trenéra.

„Je to můj první duel s Olomoucí od doby, co jsem přišel do Slavie. Mám tam mnoho dobrých přátel na celý život. Kromě setkání se těším také na naše fanoušky, kteří nás poženou dopředu, jak je tomu každý zápas,“ říká Milan Kerbr.

Sigma před týdnem zastavila sérii tří ligových porážek. Na Andrově stadionu porazila Jablonec 1:0, nejlepším střelcem týmu je jedenáctigólový Lukáš Juliš.

„Dlouhou dobu se jim nedařilo ani výsledkově, ani herně. Zápas s Jabloncem jim může psychicky pomoct při cestě do Edenu. Pro nás je důležité po nepovedeném střetu s Plzní předvést dobrý výkon a získat tři body,“ zamýšlí se asistent .

Minulou neděli slávisti museli vstřebat první venkovní porážku v ligovém ročníku, když v Doosan Areně podlehli Plzni 0:1.

„Zápas jsme si rozebrali na videu a ukázali jsme si chyby, které se nesmí stávat v takovém utkání. Bylo tam mnoho negativních věcí, od kterých se musíme odrazit. V dalších duelech se před našimi fanoušky chceme prezentovat jiným stylem,“ komentoval Kerbr prohru v Plzni.

Na otázky fanoušků ze sociálních sítí odpovídal Mojmír Chytil. Druhý nejlepší kanonýr Slavie prozradil své rituály a zamyslel se, co by dělal, kdyby nebyl fotbal.

Realizační tým těší vyprazďňující se marodka.

„Vrací se nám Tomáš Holeš, Ivan Schranz a David Douděra, tedy jsme opět v plné síle. Při vybírání sestavy budeme vycházet jak z tréninků, tak z typologie soupeře. Věřím, že zápas zvládneme,“ uzavírá Kerbr.

Zápas proti Olomouci začíná v neděli v 15:00, přímý přenos nabídne O2 TV Sport. Další informace naleznete na našich klubových kanálech. Zápas je tradičně vyprodán, slávisti, děkujeme! Těšíme se na vás.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články