Juniorka prohrávala o dvě branky, s Duklou ale vybojovala remízu | SK Slavia Praha
Více

Juniorka prohrávala o dvě branky, s Duklou ale vybojovala remízu

2:2
(2:0)
24. kolo, 9. 3. 2015
24. kolo, 9. 3. 2015
FK Dukla Praha - SK Slavia Praha
Branky: <b> Branky: </b> 41. Zoubek, 43. Mejdr – 66. Fialka, 76. Batka<br> <b> Rozhodčí:</b> Štěrba – Vaňkát, Petřík
PRAHA - Juniorku čekalo v pondělí pražské derby s Duklou a po prvním poločase se zdálo, že Slavia odejde poražena. Sešívaní ale zvládli dvoubrankové manko dotáhnout a vybojovat tak konečnou remízu 2:2.
Branku juniorky hájil uzdravený Martin Berkovec, který prví čtyřicetiminutovku mnoho práce neměl. Slávisté byli aktivnějším celkem, ale i jim déle trvalo, než dokázali ohrozit brankáře Vávru.

Jako první zahrozil Dame Diop, který nejprve vystihl rozehrávku domácích a poměřil síly s vybíhajícím Vávrou, ten jeho úmysl ovšem přečetl a střelu nohou vyrazil. Diopa to nikterak nezbrzdilo a už o minutu později si nabíhal na hranici vápna pro dlouhý míč, Vávra byl ale opět na svém místě. Na Korešův centr už sice doskočil Diop bez obtíží, mířil ale mimo tyče a i Dostálova dorážka Möglichovy střely byla nepřesná.

Do protiútoku se tak vydali domácí a uspěli. Ve 41. minutě postrčil centr za Berkovcova záda David Zoubek a Dukla vedla 1:0. A o dvě minuty později své vedení dokonce navýšila, přesný byl tentokrát Jan Mejdr. Slávisté pak mohli poločasovou přestávku využít k tomu, aby se maličko uklidnili.

Do druhé půle rozhodně nenastoupili poraženecky. Diop naservíroval krásný centr Fialkovi, kterému scházely jen centimetry do zakončení. V minutě 66. se už mohli slávisté konečně radovat. Koreš nacentroval z rohového kopu na zadní tyč, kde byl u míče první Fialka a hlavičkou snížil ztrátu Slavie.

Vzápětí musel na druhé straně vytáhnout excelentní zákrok Martin Berkovec, který zpacifikoval střelu Dergacheva. V 76. minutě tak padl opět gól z kopaček slávistů. Na 2:2 vyrovnal po centr Vavrouše Batka, který z první prostřelil domácího brankáře.

Slávisté se snažili ještě utkání otočit, Diop ale ani jednu ze svých akcí k brance nedotáhl a s osamoceným Zoubkem si poradilo duo Kodr – Berkovec.

Slavia tak nakonec na Dukle vybojovala remízu 2:2 a v dalším kole ji čeká doma Baník Ostrava.
2:2

Sestavy

FK Dukla Praha

Vávra "K" – Cvrček, Bohánek, Bezdička (88. Beneš), Bezpalec, Preisler, Dergachev (73. Vosátka), Farkaš (65. Volek), Mejdr (65. Gajecký), Zoubek, Kulikov

SK Slavia Praha

Berkovec – Dostál, Möglich "K" (57. Vavrouš), Danquah (46. Kocourek), Brož, Koreš, Kodr (86. Pelikán), Fialka, Diop, Prosek, Kadavý (63. Batka)

Detaily utkání

Statistiky
<b> Branky: </b> 41. Zoubek, 43. Mejdr – 66. Fialka, 76. Batka<br> <b> Rozhodčí:</b> Štěrba – Vaňkát, Petřík

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články