B-tým na jaře stoprocentní. Třetí výhra v řadě | SK Slavia Praha
Více

B-tým na jaře stoprocentní. Třetí výhra v řadě

3:0
(2:0)
18. kolo, 17. 3. 2024
18. kolo, 17. 3. 2024
SK Slavia Praha B - Loko Vltavín
V neděli od 10:15 sehrál slávistický B-tým třetí utkání v jarní části ČFL. Slávisté porazili Loko Vltavín 3:0. Prosadil se Victor Boluwatife Ogungbayi, Milan Škoda a Babacar Sy. Slávisté tak drží na jaře stoprocentní úspěšnost a pětibodový náskok na čele tabulky.

Před nedělním zápasem A-týmu proti Liberci vyzvalo slávistické béčko na Xaverově od 10:15 Loko Vltavín. Slávisté do utkání vstoupili v pozici favorita, z prvního místa v tabulce. Vltavínu náležela příčka předposlední.

Do první větší šance se v 10. minutě dostal Milan Škoda, který ale nastřelený míč z pravé strany nedokázal lépe usměrnit a ohrozit tak bránu soupeře.

Tomáš Jelínek ve 22. minutě vyslal ze středu hřiště přesnou přihrávku na nabíhajícího Adama Pudila na pravé straně. Ten prudkým přízemním centrem našel Boluwatifeho Ogungbayie, který se přesně trefil a poslal slávisty do vedení 1:0.

Soupeř se během prvního poločasu do vyložené gólové příležitosti nedostal. Ve 35. minutě zelenobílý zahrozili z protiútoku, Jan Sirotník byl však připraven a soupeře nepustil ani do střely skvěle načasovaným výběhem.

Ve 45. minutě se do gólové příležitosti po centru Milana Škody dostal Adam Pudil. Jeho pokus byl však zablokovaný doléhajícím soupeřem.

O minutu později se opět Adam Pudil probojoval skrze obranu do vápna a byl faulován. Rozhodčí nařídil pokutový kop. Na starost si ho vzal Jan Trédl, který však neproměnil. Gólman míč vyrazil pouze před sebe a dobíhající Milan Škoda už míč do brány doklepl a navýšil tak skóre na 2:0.

Ve druhém poločase se do první velké příležitosti dostali hosté. Připravený Sirotník na přední tyči pokus střílejícího Sefila udržel v rukavicích.

V 75. minutě mohl svůj druhý gól přidat Boluwatife Ogungbayi, ale po centru Jana Trédla hlavičkoval těsně vedle levé tyče.

V poslední minutě utkání se v prostoru penaltového puntíku nejlépe zorientoval Babacar Sy a pečetil výhru na 3:0

Ve druhém poločase se už nic více nestalo a slávisté si tak připisují další tři body do tabulky za vítězství 3:0.

Příští utkání B-týmu je na programu 31. března od 10:15 na Xaverově proti Robstavu.

3:0

Sestavy

SK Slavia Praha B

Sirotník - Trédl, Švec, Hunal (89. Behenský), Zachoval - Konečný, Pech Dom. (64. Dufek), Jelínek (71. Žitný), Pudil A. (64. Sy), Ogungbayi - Škoda (71. Rama)

Detaily utkání

Branky
23. Ogungbayi, 45. Škoda, 90. Sy
Diváci
374
Žluté karty
43. Škoda, 85. Dufek - 23. Matějka, 39. Tesař, 45. Hruška
Rozhodčí
Hlaváček - Severýn, Hivlík

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články