U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize | SK Slavia Praha
Více

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

2:0
(2:0)
29. kolo, 17. 4. 2024, Xaverov
29. kolo, 17. 4. 2024, Xaverov
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

Slávisté měli lepší vstup do utkání. Po třech minutách Čížek z přímého kopu těsně přestřelil. Do vedení se dostali sešívaní v 7. minutě. Lucas Németh si na malém vápně našel odražený míč a přeloboval brankáře – 1:0.

Obdržálek měl práci s průnikem Pavla po pravé straně. Slávistický gólman ale správně vystihl směr střely a poradil si i s dorážkou. Ve 36. minutě vyslal Štěpán Beran přesný centr na zadní tyč, kde byl připravený opět Lucas Németh. Ten hlavou nechytatelně navýšil vedení domácích – 2:0.

Třetí gól mohl po přestávce přidat Jakub Kolísek. Jeho úspěšné zakončení na zadní tyči však zmařil praporek rozhodčího pro ofsajd. Opět byl v permanenci také Obdržálek, který parádním zákrokem vyrazil hlavičku z bezprostřední blízkosti.

Další šanci měli v 75. minutě slávisté a opět u toho byl Kolísek. Centr do druhé vlny trefil z voleje, jeho ránu ale vyrazil na brankové čáře obránce Sparty.

Poslední možnost na navýšení skóre měl v 90. minutě z brejku Aleš Březina. Jeho střela byla na poslední chvíli tečovaná mimo tři tyče. Na výsledku a třech bodech pro sešívané se už tak nic nezměnilo.

2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Obdržálek – Beran (82. Antič), Kovář, Kočvara, Kolísek – Filippov, Hubička (66. Kolářík), Čížek, Korenc (82. Adam) – Šmiga (66. Březina), Németh (90. Kumpan)

AC Sparta Praha

Franc - Vodolán, Krpálek, Mikuš, Havelka, Pavlo (46. Brabec), Hrubý (59. Wölfl), Pech (77. Pančev), Kaczmarek, Havrlík, Topič (59. Vaňkát)

Detaily utkání

Branky
7. a 38. Németh
Diváci
213
Žluté karty
Havrlík, Topič
Rozhodčí
Wulkan - Vokoun, Zima

Aktuálně

Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes padesát fotbalistek

30. 4. 2024
Mládežnická akademie podporuje dívčí fotbal a snaží se propagovat ženský fotbal i mezi nejmenšími dětmi. Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes 50 fotbalistek ze všech koutů Prahy.

Osmé vítězství v řadě pro U17, žáci vyrazili do Německa

30. 4. 2024
První místo v tabulce a osmé vítězství v řadě pro mladší dorostence. Žáci U12 vyrazili na prodloužený víkend do německého Stuttgartu. Přípravky se představily na mezinárodních turnajích. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články