Ztráta derby U16 ve druhém poločase | SK Slavia Praha
Více

Ztráta derby U16 ve druhém poločase

1:5
(1:1)
14. kolo, 5. 11. 2023, Eden
14. kolo, 5. 11. 2023, Eden
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
Po krásné akci Antona Martyniuka a Petra Potměšila slávisté v prvním poločase vedli. Druhý poločas však nevyšel vůbec podle jejich představ. Série šesti vítězství v řadě tak skončila v derby.

Blíže k prvnímu gólu měli sparťané. Ve 12. minutě hlavičkovali do břevna. Slávisté se však na druhé straně trefili přesně. Běžela 25. minuta, Anton Martyniuk dostal míč na levém křídle, přes hlavu si přehodil obránce a předložil míč pro Petra Potměšila, který podstřelil brankáře a slávisté tak šli do vedení 1:0. Sešívaní mohli vést o dvě branky, ale další lobovaný pokus Martyniuka letěl těsně nad. Sparťané trestali ve 35. minutě po ztrátě před vlastním vápnem vyrovnali na 1:1.

Druhý poločas vyzněl zcela ve prospěch hostů. Nedůraz v obraně znamenal vedení soupeře v 50. minutě. Ještě hůře bylo o deset minut později. Přihrávku na malé vápno si našel jeden ze sparťanů a slávistický gólman Suda byl bez šance – 1:3. Nepokrytý Ondrášek navýšil vedení z rohu na 1:4. Poločas hrůzy zakončil Raban z rychlého protiútoku a stanovil konečné skóre zápasu na 1:5. Po závěrečném hvizdu si tak odnáší všechny body hosté.

„Sparta nás překvapila a předčila ve všem. Byla lepší v herní kvalitě, soubojích, jeden na jednoho, jak do ofenzivy, tak do defenzivy. Předvedla i týmový výkon a z toho pramenily i skvělé individuální výkony. Nezasloužili jsme si ani vést. Dá se říct, že po celý zápas byla Sparta lepší a zaslouženě vyhrála. Taky jsme měli šance a kdybychom je proměnili, zápas se mohl vyvíjet jinak, ale bohužel se tak nestalo. Nejvíc mě však mrzí, že jsme byli herně horším týmem,“ neskrýval zklamání hlavní trenér Šimon Honetschläger.

1:5

Sestavy

SK Slavia Praha

Suda - Skokan (57. Frolík), Ferenc, Fuksa, Chaluš (66. Hájek) - Palaščák, Pastyřík (57. Brázda), Magada (57. Shyshkevych), Tománek (57. Horváth) - Martyniuk, Potměšil

AC Sparta Praha

Jakisch - Jeřábek, Křemen (57. Azaka), Raban, Dýcka, Ondrášek, Pech, Amler (76. Hocek), Kotíšek (71. Holinka), Kořínek (57. Střeska), Sochůrek

Detaily utkání

Branky
25. Potměšil - 35. Sochůrek, 50. Dýcka, 65. Azaka, 77. Ondrášek, 81. Raban
Diváci
165
Žluté karty
Palaščák - Jeřábek, Střeska
Rozhodčí
Wulkan - Hlaváček, Hruška

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články