Konec nadějí na postup. Slávistky podlehly Brannu | SK Slavia Praha
Více

Konec nadějí na postup. Slávistky podlehly Brannu

0:1
(0:0)
5. kolo, 25. 1. 2024, Mladá Boleslav
5. kolo, 25. 1. 2024, Mladá Boleslav
SK Slavia Praha - SK Brann
Slávistky v předpoledním zápase skupiny Ligy mistryň přišly o šanci na postup. Norskému Brannu podlehly v Mladé Boleslavi stejně jako v prvním zápase 0:1.

Do zápasu s Brannem udělal trenér Karel Piták, kterému se dopoledne před zápasem narodila dcera Rozárka, jedinou změnu. Střelkyně vítězného gólu ze zápasu proti St. Pöltenu Michaela Khýrová nemohla nastoupit kvůli nemoci a její místo tak zaujmula Haleigh Stackpole.

V úvodu byly aktivnější hráčky hostí a několikrát zahrozily před brankou Olivie Lukášové, ta si ale s jejich pokusy poradila, nebo skončily mimo tři tyče. V 11. minutě napřáhla z velké dálky Tereza Krejčiříková, její zakončení ale lapila brankářka Mikalsen. O chvíli později se na malém vápně objevila osamocená Tereza Szewieczková, po přidržení protihráčkou se nedostala k zakončení a marně se dožadovala pokutového kopu.

V 17. minutě znovu zakončovala aktivní Tereza Szewieczková, její hlavička po rohovém kopu ale mířila mimo. Po půlhodině hry propadl rohový kop Michelle Xiao ke kopačkám Franny Černé, ta pohotově pálila, její skákavý pokus ale skončil v rukavicích brankářky hostí. Engesvik pak stříleným centrem trefila tyč. V nastaveném čase prvního dějství se pak radovaly slávistky, bohužel marně. Rohový kop na malé vápno hlavou uklidila do sítě Stackpole. Rozhodčí ale branku neuznala a do kabin se o přestávce šlo za bezbrankového stavu.

Aktivněji vstoupily do druhé půle červenobílé, po úniku Stackpole se dostávala k míči Krejčiříková, ale ve skluzu zasáhla pohotová obránkyně. V 57. minutě vytáhla brankářka hostí dva skvělé zákroky, nejprve proti hlavičce Molly McLaughlin i proti následné střele Michelle Xiao po rohovém kopu.

V 65. minutě pronikla z levé strany do vápna Gaupset a její střílený centr si srazila do vlastní branky Olivie Lukášová. Slávistky se pak snažily vyrovnat, v závěru šla do útoku i kapitánka Bartovičová, ale žádná z šancí na vyrovnání se neujala a postup do čtvrtfinále Ligy mistryň tak slaví norský soupeř.

Skupinu Ligy mistryň uzavřou hráčky Slavie ve středu v Lyonu od 18:45.


0:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Lukášová - Šlajsová (81. Veselá), Bendová, Bartovičová, Xiao - Černá, McLaughlin - Krejčiříková (81. Morávková), Szewieczková (71. Šurnovská), Stackpole (81. Divišová) - Křivská (71. Nekesa)

SK Brann

Mikalsen - Stenevik, Tynnilä, Anasi (59. Ritter) - Kvamme, Kielland (81. Lie), Haugland, Lund - Engesvik, Crummer (71. Eikeland), Gaupset (81. Renmark)

Detaily utkání

Branky
65. Lukášová vl.
Diváci
464
Žluté karty
Kielland, Crummer
Rozhodčí
Caputi - Di Monte, Trasciatti

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články