Slávisté se loučí s pohárovou Evropou | SK Slavia Praha
Více

Slávisté se loučí s pohárovou Evropou

3:0
(2:0)
Pohár, 25. 8. 2016, Constant Vanden Stock
Pohár, 25. 8. 2016, Constant Vanden Stock
RSC Anderlecht (Bel.) - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 22. Tielemans (pen.), 40. Teodorczyk (pen.), 60. Heylen<br> <b>ŽK:</b> Chipciu, Sylla - Mikula, Ngadeu<br> <b>Rozhodčí:</b> Taylor - Beswick, Nunn (Anglie)
ANDERLECHT/CONSTANT VANDEN STOCK - Slávisté končí před branami základní skupiny Evropské ligy. Ani ve druhém utkání se sešívaným nepodařilo vstřelit Anderlechtu branku a v zápase ovlivněném zejména dvěma penaltami v první půli podlehli domácím 0:3.
Na začátku zápasu Slavii několikrát podržel Martin Berkovec. Ve 12. minutě vytěsnil střelu Stephana Badjiho, o pár chvil později si podobně počínal proti střele Tielemanse.

O osudu první půle tak rozhodly až dvě penaltové situace. V té první ve 21. minutě stáhl Ngadeu za rameno skákajícího Badjiho a první pokutový kop proměnil přesnou střelou k tyči Youri Tielemans.

Ve 39. minutě se pak ve vápně po lehkém kontaktu s Hušbauerem skácel Acheampong a sudí po dlouhém váhání foukl do píšťalky podruhé. I tentokrát vystihl Martin Berkovec směr střely, ale ani na pokus Lukasze Teodorczyka těsně nedosáhl.

Největší šanci Slavie měl v první polovině na hlavě Muris Mešanovič, po centru z pravé strany ale hlavou těsně minul vzdálenější tyč.

Do druhého poločasu vstoupila Slavia se dvěma střídánímí – van Burenem a Mihalíkem – a výrazně aktivněji. Hned zkraje se sešívaní dostali do několika slibných příležitostí. Byl to ale znovu Anderlecht, kdo výrazněji zahrozil, když v 50. minutě skončil Hanniho oblouček na levé tyči Berkovcovy branky.

Třetí branku přidali domácí o deset minut později. To dostal na středu hřiště až příliš prostoru pravý obránce Michaël Heylen a technickou střelou z dobrých třiceti metrů poslal míč přesně k levé tyči slávistické branky.

Domácí tým pak už nepřipustil větší vzrušení a zápas kontroloval až do závěrečného hvizdu. Nejnebezpečnější situací byla Syllova střela ze 74. minuty, která se otřela o horní část břevna. Pár minut nato nebezpečně vystřelil jeden z nejaktivnějších slávistů druhé půle Mick van Buren, míč ale zpoza vápna poslal jen nad břevno Roefovy brány.

Slavia se tak s Evropskou ligou loučí před branami základní skupiny. Po postupech přes Levadii Talin a Rio Ave byl nad síly sešívaných belgický Anderlecht.
3:0

Sestavy

RSC Anderlecht (Bel.)

Roef – Heylen, Dendoncker, Nuytinck, Acheampong – Chipciu, Badji, Tielemans (62. Doumbia), Capel – Hanni (C) (70. Sowah), Teodorczyk (57. Sylla)

SK Slavia Praha

Berkovec – Mikula, Frydrych, Ngadeu, Bořil – Souček – van Kessel, Hušbauer (C) (67. Bílek), Barák (46. Mihalík), Zmrhal – Mešanovič (46. van Buren)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 22. Tielemans (pen.), 40. Teodorczyk (pen.), 60. Heylen<br> <b>ŽK:</b> Chipciu, Sylla - Mikula, Ngadeu<br> <b>Rozhodčí:</b> Taylor - Beswick, Nunn (Anglie)

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články