V sobotu ve 20:15 se slávisté představí v Karviné | SK Slavia Praha
Více

V sobotu ve 20:15 se slávisté představí v Karviné

PRAHA - Po 287. derby čeká slávisty dlouhá cesta na utkání k utkání 23. kola ePojisteni.cz ligy. Sešívaní se v sobotu ve 20:15 představí na hřišti nováčka z Karviné.
„Karviná má hodně bodů, je nahoře. Čekají nás se soupeřem dva zápasy. Předpokládáme, že na jejich hřišti to bude těžší, ale nechceme předbíhat,” říká trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Nováček předvádí v nejvyšší soutěži výborné výsledky a aktuálně je na osmém místě tabulky. „Viděli jsme jejich poslední domácí zápas s Plzní, kdy sahali senzačně po třech bodech, nakonec se jim to nepodařilo. Ale vzali jsme si z tohoto zápasu řadu poznatků,” líčí trenér.

„Karviná má ve svém kádru řadu zkušených hráčů, na hrotu je nebezpečný Wágner, dále výborné a zkušené středové hráče a v obraně to samé. Složili kádr velmi dobře a funguje jim to,” má jasno trenér. „Nečeká nás nic jednoduchého. Ale v derby a v Liberci jsme neudělali tři body, takže chceme bodovat naplno. Samozřejmě s veškerým respektem k týmu soupeře,” pokračuje trenér Slavie.

V utkání se budou muset sešívaní obejít bez Josefa Hušbauera, který v derby dostal čtvrtou žlutou kartu. „Víme, jak ho nahradíme. Je to samozřejmě škoda, protože Pepa je pro nás hodně důležitý hráč. Nedá se nic dělat, dostanou šanci další,” hlásí kouč, kterému se naopak po trestu vrátí dvojice Sýkora - Bořil. „Je to něco za něco. Věřím, že ten, kdo nastoupí za Pepu, tak to zvládne,” doplnil trenér.

Kromě Josefa Hušbauera do Karviné neodcestují hráči, kteří zůstávají na marodce. Dušan Švento podstoupil operaci kolene a Marko Alvir už po zranění kotníku trénuje individuálně na hřišti s míčem a v příštím týdnu už by se měl zapojit do tréninků s týmem.

Sešívaní se na utkání vydají netradičně vlakem. „Myslím, že získáme hodně času k dobru. Už jsme to v minulosti absolvovali, takže věřím, že to bude ku prospěchu věci,” zakončil Jaroslav Šilhavý.

„Rozhodně nás nečeká jednoduché utkání, ale po derby a po utkání v Liberci budeme chtít v Karviné vyhrát a musíme pro to udělat maximum a na hřišti nechat všechno,” burcuje před zápasem záložník Jaromír Zmrhal.

„Karviná je určitě jedno z největších překvapení v sezoně. Věřím, že by to mohl být atraktivní zápas, protože i domácí budou chtít hrát aktivně,” pokračoval český reprezentant.

Karviná hraje na zbrusu novém stadionu a slávisté se na něj těší. „Panuje tam vyloženě fotbalové prostředí. Jsem na stadion zvědavý, vypadá opravdu moc hezky. I když je to delší cesta, tak se těšíme i na naše fanoušky a za to, že za námi pojedou přes celou republiku, se jim budeme chtít odvděčit,” zakončil Jaromír Zmrhal.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články