V Rakousku s vicemistrem Ruska nebo mistrem Bulharska | SK Slavia Praha
Více

V Rakousku s vicemistrem Ruska nebo mistrem Bulharska

PRAHA - Slávisté znají přesný zápasový program svého herního soustředění v Rakousku, které je čeká příští týden. Svěřenci trenéra Uhrina se utkají s druhým týmem ruské ligy nebo mistrem Bulharska. Slavia bude všechna utkání přenášet živě na Slavia TV na YouTube.

Red Bull Salzburg vs. SK Slavia Praha

21/6 18:30, Bischofshofen

Red Bull Salzburg v loňské sezoně vyhrál jak rakouskou ligu, tak domácí pohár. Obě soutěže vyhrál potřetí v řadě. V následující sezóně čeká Salzburg opět boj o Ligu mistrů. Největší hvězdou týmu je Jonatan Soriano, který v uplynulém ligovém ročníku nastřílel ve 27 zápasech 21 branek. Dalších deset branek poté přidal v domácím poháru. Trenérem je bývalý hráč FC Barcelona Óscar García. Utkají se tak týmy, ve kterých zanechal velkou stopu současný slávista Dušan Švento. V Salzburgu pět let působil také Karel Piták.

SK Slavia Praha - Ludogorets Razgrad

23/6 18:00, St. Ulrich am Pillersee

I v druhém zápase čeká Slavii mistr své domácí ligové soutěže, tentokrát bulharské ligy. Ludogorets vyhrál domácí ligovou soutěž již popáté v řadě. V sezoně 2014-15 si také zahrál základní skupinu Ligy mistrů, ve které se střetl s Realem Madrid, Liverpoolem a týmem FC Basel. Trenérem týmu, ve kterém je i několik hráčů brazilské národnosti, je Georgi Dermendzhiev.

SK Slavia Praha - KS Teuta Durrës

25/6 18:00, St. Ulrich am Pillersee

Fotbalový klub z albánského města Durrës (česky Drač) skončil v uplynulém ročníku albánské ligy na čtvrtém místě a v nadcházející sezoně čekají tým trenéra Gugashe Maganiho boje o Evropskou ligu. V uplynulých pěti letech se albánský tým pokoušel o postup do Evropské ligy dvakrát, poprvé neprošel přes gruzinský FC Metalurgi Rustavi, v sezoně 2013/14 pak vypadl s týmem Dacia Chişinău.

SK Slavia Praha - FC Rostov

28/6 15:00, St. Ulrich am Pillersee

Na závěr soustředění se Slavia střetne s překvapením ruské ligy. Tým z města ležícího na řece Don skončil na druhém místě ruské ligy, pouhé dva body za mistrovským CSKA Moskva. Letos tak čeká FC Rostov třetí předkolo Ligy mistrů. O postup do základní skupiny evropského poháru bojoval Rostov v sezoně 2014/15, tehdy však v play-off Evropské ligy nestačil na turecký Trabzonspor. Trenérem týmu je Kurban Berdyev z Turkmenistánu, který dříve dvanáct let trénoval Rubin Kazaň.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články