U17: Na turnaji v Číně třetí místo | SK Slavia Praha
Více

U17: Na turnaji v Číně třetí místo

ŠANGHAJ - Tým U17 odcestoval na deset dní do Číny. Ve městě Šanghaj se účastnil mezinárodního turnaje hráčů ročníků narození 2001 a mladší. Turnaje se účastnilo osm klubů z různých kontinentů světa. Po druhém místě v základní skupině porazili sešívaní v zápase o třetí místo Granadu 5:1 a obsadili tak bronzovou pozici.
Týmy byly rozděleny do dvou skupin:
Skupina A – Shanghai, reprezentace Číny II., výběr Austrálie, Granada C.F
Skupina B – SK Slavia Praha, reprezentace Číny I., reprezentace Bahrajnu, Yokohama Marinos

Průběh turnaje komentoval trenér U17
Milan Titěra: „Utkání probíhala v tréninkovém centru a každý tým odehrál zápas i na hlavním stadionu pod umělým osvětlením. Zahajovací utkání, za účasti několika místních televizí, sehrál tým Slavie s reprezentací Číny. Následně se hrálo vždy obden. V době turnaje panovala v Šanghaji extrémní vedra s teplotami kolem 40 stupňů ve stínu a nastavila pro hráče velmi těžkou překážku. Každý jednotlivec i tým si s tímto faktem musel poradit tak, aby zvládl odehrát během 6 dnů 4 utkání. Pořadatelé se snažili vytvořit pro týmy maximální servis v podobě pití, ledů, ovoce a dalších věcí nezbytných ke zvládnutí těchto podmínek. Tým Slavie odcestoval na turnaj s cílem dosáhnout co možná nejlepšího umístění a konfrontovat se s různými světovými herními styly a výkonností hráčů v mládežnickém fotbale. Celý turnaj zanechal v hráčích i realizačním týmu velmi dobrý dojem a odnášíme si z něj řadu poznatků, v čem jsou naše přednosti i rezervy. Přidanou hodnotou bylo i poznání jiné kultury a jiných zvyků, které vyznávají v Asii (například úcta hráčů k soupeři)," řekl trenér.

Skupina:
SK Slavia Praha – reprezentace Číny I. 2:0 (Kubiš, Vlasák)
SK Slavia Praha – Yokohama Marinos 1:2 (Kubiš)
SK Slavia Praha – Bahrajn 2:1 (Hroník, Kubiš)

Zápas o 3.místo:

SK Slavia Praha – Granada 5:1 (Kubiš, Vlasák, Eichler, Douděra, Toula)

Vítězem turnaje se stala Yokohama Marinos, která zvítězila ve finále 2:0.

Hráči, kteří reprezentovali klub:
Brankáři: Markovič, Sirotník
Obránci: Bárta, Walter, Vlček, Kosek, Hošek, Brojo, Starý
Záložníci: Vít, Eichler, Kubáň, Červ, Hroník, Stárek
Útočníci: Zeronik, Vlasák, Kubiš, Douděra, Toula,Kneifel

Realizační tým: Milan Titěra, Marek Jarolím, Jaroslav Knypl, Jiří Tvrdík

Členové výpravy za vedení SK Slavia Praha: Jiří Plíšek, Miroslav Beránek, Tomáš Buzek, Pavel Řehák

,,Za celý tým Slavie bychom rádi poděkovali za možnost, zúčastnit se tohoto turnaje a za servis a podporu během celé doby pobytu. Pro všechny hráče se jednalo o velký zážitek a zkušenost," poděkoval za příležitost reprezentovat klub hlavní trenér týmu U17 Milan Titěra.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články