Stanislav Tecl slávistou! | SK Slavia Praha
Více

Stanislav Tecl slávistou!

PRAHA – Slavii posílil Stanislav Tecl. S klubem podepsal ve středu dopoledne tříletý kontrakt.
„Bylo to hrozně rychlé. V pondělí jsem se o přestupu dozvěděl a hned jsme se domluvili. Moc se na působení ve Slavii těším. Vracím se po sedmi letech. Za tu dobu jsem něco prošel a teď je na mně, abych to ve Slavii zúročil. Přicházím s nejvyššími ambicemi, sezona je skvěle rozehraná. Máme ty nejvyšší cíle,“ říká ke svému příchodu Stanislav Tecl.

„Slavia sledovala Stanislava Tecla delší dobu. Je to univerzální hráč, který může hrát jak v útoku, tak na křídle. Do klubu ho chtěl přivést nejprve Dušan Uhrin a teď i trenér Šilhavý,“ komentuje příchod nové posily generální ředitel Martin Krob.

„Jsme rádi, že se představy Jablonce a Slavie konečně setkaly a můžeme Standu přivítat v našem klubu. Velmi dobrým výkonem na sebe upoutal také v našem vzájemném podzimním zápase,“ doplnil Krob. „Věříme, že ve slávistickém dresu naváže na své úspěchy z minulosti a bude pro náš klub posilou,“ dodal Martin Krob.

Příchod odchovance Jihlavy si pochvaluje i trenér Slavie, který ho trénoval v Jablonci. „Standu znám velmi dobře a do týmu jsem si ho přál, spolupracoval jsem s ním v Jablonci. Je to velmi kvalitní a charakterní hráč se zkušenostmi z evropských pohárů. Jsem přesvědčen, že do kabiny zapadne bez problémů a na hřišti se mu bude dařit,“ doplnil Jaroslav Šilhavý.

Šestadvacetiletý odchovanec Jihlavy se vrací do Slavie, v jejímž dresu si na jaře 2010 odbyl svůj prvoligový debut. Ve Edenu se ale tehdy mládežnický reprezentant neprosadil a vrátil se zpět na Vysočinu. S Jihlavou vybojoval postup do nejvyšší soutěže a také se v jejím dresu pořádně rozstřílel, na což navázal i v první lize.

Na podzim 2012 nastřílel deset branek, což vyústilo v jeho stěhování do kádru Plzně. S ní následně oslavil dva mistrovské tituly a vyzkoušel si i start za reprezentační áčko. V evropských pohárech dával branky proti Olympique Lyon nebo Šachtaru Doněck.

Poslední sezonu a půl pak strávil na severu Čech v Jablonci, a i zde byl produktivní. V loňské sezoně nasbíral sedm branek a sedm asistencí, v té aktuální má zatím bilanci 4+2.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články