Slávisté odjeli na Slovensko | SK Slavia Praha
Více

Slávisté odjeli na Slovensko

PRAHA – Slávisté v pátek v ranních hodinách odjeli na Slovensko, kde začíná pětidenní soustředění. První přípravné utkání na Slovensku čeká Slavii se Senicí, hraje se v sobotu od 18:00.
Druhé utkání, které svěřenci trenéra Miroslava Beránka na Slovensku sehrají, bude v úterý od 17:00 s Trenčínem. AS Trenčín je aktuální vicemistr slovenské ligy a 17. července se ve 2. předkole Evropské ligy utká doma s Vojvodinou Novi Sad. Utkání se Senicí sehraje Slavie na hlavním stadionu slovenského týmu, s Trenčínem se hraje v úterý v Dubnici.

Pro oba slovenské týmy bude střetnutí se Slavií generálkou na start slovenské Fortuna ligy. Trenčín vstoupí do soutěžního ročníku 12. července domácím duelem s Dunajskou Stredou. Senica, která bude obhajovat šesté místo z minulé sezony, přivítá doma Myjavu.

Na Slovensko neodcestovalo několik zraněných hráčů. Karel Piták a Pavel Vyhnal nabírají kondici v Praze pod vedením kondičního trenéra Daniela Hejreta. Martin Berkovec kromě tréninku dochází také na rehabilitace, ale brzy se vrátí do plné přípravy. „Po návratu ze Slovenska se určitě připojím k týmu do plného tréninku,“ ujišťuje slávistický gólman.

V rehabilitaci po operaci kolene pokračuje také Tomáš Mičola. Se Slavií neodjel také Martin Hurka, který má svolení hledat si hostování, a Jakub Jankto. Ten se bude připravovat s juniorkou. Naopak v A-týmu je na testech útočník a odchovanec klubu Petr Hošek, který Slavii stále patří.

Kádr Slavie pro soustředění na Slovensku:

Brankáři: Matej Rakovan, Karel Hrubeš

Obrana: Martin Dobrotka, Martin Latka, Martin Dostál, Milan Nitrianský, Jan Mikula, Marek Kodr, Luboš Tusjak, Ondřej Bejbl

Záloha: Štěpán Koreš, Jiří Bílek, Milan Černý (na testech), Jaromír Zmrhal, Nikolas Salašovič, Robert Hrubý, Martin Juhar, Damien Boudjemaa, Vukadin Vukadinovič (na testech), Václav Prošek, Marcel Gecov

Útok: Milan Škoda, Marek Červenka, Jan Vošahlík, Petr Hošek (na testech)

Slávistický A-tým už zná také program po návratu ze Slovenska. V
neděli 13. července čeká sešívané přípravné utkání s Českými Budějovicemi, které se odehraje v 17:00 v Písku. Generálkou na ligu bude duel s Olomoucí v sobotu 19. července od 17:00, hrát se bude v Kroměříži.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články