Slavia vytvoří Čínské fotbalové centrum pro trénink mládeže | SK Slavia Praha
Více

Slavia vytvoří Čínské fotbalové centrum pro trénink mládeže

PRAHA - Od jara následujícího roku budou tréninkové prostory v Praze využívat kromě sešívaných i čínské týmy. Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík podepsal v úterý spolu s předsedou Čínské fotbalové asociace Tu Čao-cchajem memorandum o spolupráci.
„Memorandum nevzniká samo od sebe, je výsledkem naší dvouleté spolupráce s čínskou asociací. Slavia pořádala v uplynulých dvou letech několik mládežnických turnajů, nejslavnější asi Slavia International Cup, kterého se kromě týmů ze sedmi různých zemí zúčastnila v letošním roce například čínská reprezentace. Naše mládežnické týmy také v uplynulých letech několikrát navštívily Čínu,“ popsal dosavadní spolupráci předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík.

Stadion Eden Arena a jeho zázemí se tak od příští sezony stane Čínským fotbalovým centrem pro trénink mládeže v Evropě. V čem bude spolupráce spočívat? „Od jara příštího roku se v Česku budou připravovat reprezentační týmy na mistrovství světa a olympijské hry v kategoriích U18, U17, U16 a U15. Budou zde působit zhruba v třítýdenních až měsíčních cyklech. V průběhu pobytu tady budou mít k dispozici kompletní logistiku, infrastrukturu, zdravotní péči, trenérskou péči a bude s nimi trénovat naše mládež,“ vysvětlil.

Příprava a trénink slávistů tím omezeny nebudou. „Čínské reprezentace se budou jezdit do Prahy připravovat v době, kdy je v Česku volný režim mezi sezonami, a my tak v letních měsících využijeme volnou kapacitu Edenu. I pro naše mládežnické týmy a jejich trenéry je to velké zpestření tréninku. Máme předběžnou dohodu s šesti evropskými kluby, čtyři z nich si sem přijedou zahrát s čínskou reprezentací a my bychom toho rádi využili i pro zápas a naší mládeží. Projekt je plně financován čínskou stranou, což znamená příjem pro Slavii,“ doplnil Jaroslav Tvrdík.

Čínská strana podepsala dohodu o spolupráci také v Katalánsku a Bavorsku. „Pan náměstek ministra předtím navštívil Barcelonu, Bayern Mnichov, nyní Slavii a na konci cesty míří do Juventusu Turín, kde podepíše podobné memorandum. Jsme velmi pyšní, že se svou 125letou historií můžeme stát v této úctyhodné společnosti,“ říká předseda představenstva Slavie.

Čínská fotbalová asociace si jako svého partnera pro vytvoření centra v Evropě vybrala SK Slavia Praha především díky jejím bohatým zkušenostem v oblasti práce s mládeží a vynikajícímu zázemí. Klub má mimořádně početnou mládež a kvalitní a rozpracovanou metodiku její výchovy. „Plánujeme vybudovat v Evropě tři až čtyři podobná centra, to slávistické je první svého druhu. Slavia má velice kvalitní mládež, mezi čínským a českým lidem panuje dlouhodobé přátelství a navíc majitelem Slavie je čínská společnost. To vše je dobrý základ pro naši spolupráci,“ uvedl předseda čínské fotbalové asociace a náměstek ministra Tu Čao-cchaj.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články