Slavia Praha vítězem Ondrášovka Cupu v kategorii U10 | SK Slavia Praha
Více

Slavia Praha vítězem Ondrášovka Cupu v kategorii U10

PRAHA – Slavia U10 zvítězila v letošním ročníku Ondrášovka Cupu – Poháru mládeže FAČR. Desetiletí mladíci z Edenu hladce prošli celým turnajem a po finálové výhře nad Zbrojovkou Brno si z Vysokého Mýta odvážejí zlaté medaile.
Skutečnými vládci turnaje byli talentovaní hráči Slavie Praha, kteří prohráli jediné utkání. Stalo se tak v základní skupině v duelu s Hlinskem po výsledku 1:2. Slávisté zvládli bez potíží základní i Zlatou skupinu a byli tak favority závěrečných bojů o medaile. Do play off se kvalifikovala čtveřice Slavia, Bohemians, Zbrojovka Brno a SK České Budějovice. První semifinále v duelu s Českými Budějovicemi ovládla Slavia jednoznačným výsledkem 5:0. Druhé semifinále rozhodl jediný gól, který do sítě Bohemians vstřelili hráči brněnské Zbrojovky.

Stejně suverénním způsobem jako semifinále zvládla Slavia i finálový duel. Zbrojovce nastříleli „sešívaní“ čtyři góly a vyhráli 4:1. Zlaté medaile a vítězná trofej tak putují do pražského Edenu. Bronzové medaile si pak vezou do Vršovic pouze o dvě tramvajové zastávky dál fotbalisté Bohemians 1905 po vítězství v utkání o 3. místo nad Českými Budějovicemi 4:0.

Do Vysokého Mýta přijel na finálový turnaj i Václav Černý, hráč Ajaxu Amsterdam, který je Tváří projektu Ondrášovka Cup 2016. „Mně se ten turnaj samozřejmě moc líbí. Když jsem byl v tomto věku, tak jsem takové turnaje hrál. Je to velký turnaj a vím, jak se všichni ti kluci cítí. Vždycky chcete tak velký turnaj. A jsem rád, že jsem měl čas a mohl přijet. V jejich věku kolem deseti let je nejdůležitější být co nejvíc míč, aby ho měli rádi a aby je to bavilo. Musí si to užívat a mít taky z fotbalu radost, to je číslo 1,“ řekl Václav Černý, který rozdal desítky autogramů a spolu s režisérem Jakubem Kohákem předával ceny nejlepším týmům a hráčům.

ONDRÁŠOVKA CUP 2016 – POHÁR MLÁDEŽE FAČR

(kategorie U10)

1. SK Slavia Praha
2. FC Zbrojovka Brno
3. Bohemians 1905

Nejlepším střelcem Ondrášovka Cupu v kategorii U10 se stal slávistický Lukáš Saal.


Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články