SK Slavia Praha odvolala trenéra Jaroslava Šilhavého | SK Slavia Praha
Více

SK Slavia Praha odvolala trenéra Jaroslava Šilhavého

PRAHA – Představenstvo SK Slavia Praha ve středu ukončilo spolupráci s trenérem A-týmu Jaroslavem Šilhavým a jeho asistenty Jiřím Chytrým a Milanem Veselým. Odvolání trenérského týmu je reakcí na neuspokojivé podzimní výkony A-týmu v mistrovských zápasech. Klub má už zároveň připraveno řešení a finalizuje jednání s novým trenérským týmem, k oficiálnímu potvrzení chybí dokončit několik formalit.
„Jaroslavu Šilhavému patří obrovské poděkování za všechny úspěchy, kterých se Slavií dosáhl. Na loňský nečekaný titul nikdo z nás nezapomene podobně jako na neuvěřitelně dlouhou sérii zapasů bez porážky. Je a bude respektovanou osobností v historii Slavie,“ poděkoval Jaroslavu Šilhavému předseda představenstva SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík.

„Chceme posunovat Slavii k nejvyšším fotbalovým metám. Vyhodnocení podzimní sezony nám také ukazuje, že musíme provést více organizačních, procesních a personálních změn, které vytvoří kvalitativně lepší podmínky pro doplňování a činnost trenérů a celého A-týmu. Ten je nyní v rukou nového sportovního ředitele Jana Nezmara, který dostává pravomoc sestavit si tým sportovního úseku dle svého zvážení,” dodal Jaroslav Tvrdík.

Jaroslav Šilhavý převzal mužstvo v září 2016 po Dušanu Uhrinovi mladším. Slavii pomohl po osmi letech k zisku mistrovského titulu v sezoně 2016/2017 a podařilo se mu dostat s týmem do základní skupiny Evropské ligy. Slavia pod jeho vedením překonala historický rekord české fotbalové ligy, když neprohrála ve 36 zápasech za sebou.

Za všechny tyto úspěchy SK Slavia Praha Jaroslavu Šilhavému a jeho trenérskému týmu vřele děkuje a přeje jim hodně úspěchů v jejich dalším působení.

SK Slavia Praha chce i nadále práci s tak kvalitním kádrem, jaký nyní má, rozvíjet, zlepšovat individuální hráčské kvality a koncepčně budovat tým s dlouhodobou perspektivou. Cílem pro jarní část sezony je vybojovat alespoň druhé místo v lize, které by zaručilo účast v kvalifikaci Ligy mistrů, a vítězství v MOL Cupu.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články