Nové posily: Přichází Jiří Pavlenka a Muris Mešanovič | SK Slavia Praha
Více

Nové posily: Přichází Jiří Pavlenka a Muris Mešanovič

PRAHA – Sešívaní posilují na všech postech, a proto přichází i nová brankářská posila odchovanec Baníku Ostrava Jiří Pavlenka. Do útoku pak z Jihlavy přichází Muris Mešanovič. Oba podepsali smlouvu do 30. června 2019.

„Jsme rádi, že se nám podařilo hned na počátku transferového období dotáhnout přestup Jiřího Pavlenky. Věřím, že Jirka ve Slavii ukáže své nabyté zkušenosti a dál rozvine svůj velký potenciál,“ uvedl na adresu třiadvacetiletého brankáře jeho agent Viktor Kolář ze společnosti SPORT INVEST International, která třiadvacetiletého brankáře zastupuje.

Jiří Pavlenka (14. 4. 1992)

. Třiadvacetiletý odchovanec Baníku hájil jeho branku v podzimní části sezony a opora defenzivy posledního celku tabulky na podzim zajistila svému týmu alespoň jedno čisté konto. Ostatně stálicí v brance ostravského celku se stal Pavlenka už v sezoně 2013/2014, kdy odchytal 20 zápasů. V minulé sezoně už nechyběl ani v jednom utkání. V létě 2015 byl nominován na domácí EURO jednadvacítek, v říjnu 2014 si už ozkoušel i atmosféru reprezentačního A týmu.

Muris Mešanovič (6. 7. 1990)

Bosenský útočník se poprvé představil v Česku v roce 2006 v kádru Jablonce jako dorostenec. Odtud také pravidelně odcházel na hostování do Jihlavy. Napotřetí už na Vysočinu přestoupil a s týmem vybojoval postup do první ligy. V ní debutoval v červenci 2012 proti Slavii. Bývalý reprezentant do 17, 19 a 21 let se následně vydal na půl roku hostovat do Dunajské Stredy a v minulé sezoně už vynechal v dresu Jihlavy pouhá tři utkání. Nejproduktivnější střelec svého týmu dal v minulé sezoně šest branek a v té probíhající už dokonce osm. Na branku přitom vystřelil celkem 23krát, stejně jako Milan Škoda.



Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články