Magazín Poločas se Simonem Delim: Chci stoupat už jen vzhůru | SK Slavia Praha
Více

Magazín Poločas se Simonem Delim: Chci stoupat už jen vzhůru

PRAHA - Co čeká čtenáře magazínu Poločas? Velký rozhovor se Simonem Delim, reprezentanti U17, návrat Oskara Fotra nebo pohled do historie. Jakým výsledkem přehrála Slavia Budějovice v roce 1948?
Slavii čekají České Budějovice a vzápětí Příbram. není tomu tak dlouho, kdy Simon Deli nastupoval v dresu obou soupeřů sešívaných. V tradičním rozhovoru s hráčem, se dozvíte, jak se kluk z Pobřeží slonoviny zabydloval v Evropě, kde okamžitě poznal odlišné klimatické podmínky. „ Bylo to skvělé, protože to bylo poprvé v životě, kdy jsem viděl sníh. Šel jsem na trénink a všechno bylo fajn. Po nějakých patnácti minutách jsem ale přestával cítit nohy a říkám si, kruci, co se to děje," vypráví pro Poločas Deli.

Reprezentanti U17 Marcel Čermák a Alex Král se představí ve dvojrozhovoru. Hned čtyři slávisté byli nominováni do reprezentace, jak to prožívají? „Je to vlastně odměna za naši práci v klubu a také možnost získat zkušenosti ze zahraničních zápasů. Také je to velká motivace, protože takové zkušenosti nikde jinde momentálně nezískám," říká Alex Král.

Dlouhodobě ho trápilo zranění kotníku, a proto se Oskar Fotr rozhodl na podzim podstoupit operaci. A dobrá zpráva je, že se vrací zpět na trávník. „Neznám horší pocit, než sledovat kluky z tribuny," svěřil se a svůj návrat oslavil brankou v dresu staršího dorostu.

V historickém okénku se podíváme na neděli 26. června 1948, kdy sešívaní porazili Budějovice rekordním výsledkem 15:1 a také na konec sezony na jaře 1935.

Nechybí ani tradiční představení soupeře a jeho opor, statistiky nebo ohlédnutí za předchozími zápasy.

Magazín Poločas koupíte na obvyklých místech - ve fanshopu, na pokladnách nebo od kolportérů u stadionu a na tribunách - za 20 Kč.


Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články