Ještě nejsme tam, kde bychom chtěli být, uvědomuje si trenér | SK Slavia Praha
Více

Ještě nejsme tam, kde bychom chtěli být, uvědomuje si trenér

JABLONEC - Slavia čelila v Jablonci nebezpečnému soupeři a nakonec na severu Čech remizovala 0:0. „Tento zápas ukázal, že ještě nejsme tam, kde bychom chtěli být. Možná je dobře, že nás to posadilo zpátky na zem,“ říká trenér Jaroslav Šilhavý o konci vítězné šňůry.
Domácí rozhodně nechtěli dát Slavii nic zadarmo. „Musím složit poklonu soupeři, domácí hráli výborně celý zápas. Dřeli, makali, vytvořili si gólové šance, které zaplať pánbůh vychytal buď Jirka Pavlenka nebo to pokazili sami hráči Jablonce,“ ocenil výkon Jablonce trenér Jaroslav Šilhavý.

„Za naše mužstvo musím říct, že tento zápas ukázal, že ještě nejsme tam, kde bychom chtěli být. To je možná i dobře. Samozřejmě z toho nechci dělat výbuch, získali jsme bod na půdě silného protivníka, který hrál výborně, takže ho bereme jako plusový,“ hodnotil výkon svého týmu.

Tomu chyběly dvě klíčové postavy. „Možná se na nás podepsaly změny v sestavě. Chyběli nám siloví hráči Simon Deli a Milan Škoda, kteří by byli v Jablonci asi platní. Oba do hry nepustily zdravotní problémy, ale věřím, že do utkání s Bohemkou už budou oba v pořádku, není to nic vážného,“ dodal trenér k jejich zdravotnímu stavu.

Šanci tak dostali další. „Viděli jsme, v jaké formě jsou ostatní hráči. Jsme za bod hodně rádi, soupeř měl víc gólových šancí než my. Jablonec hrál hodně agresivně a ve středu pole byl Tomáš Souček, který dlouho nehrál. Nechci říct, že se mu utkání nevyvedlo, ale Ngadeu byl vyhranější. Deli byl vzadu také vyhranější a důraznější,“ porovnával trenér.

Slavia tak má opět co zlepšovat. „Celkově jako tým jsme nehráli dobře. Ani Muris Mešanovč, kterého jsme střídali. Nevím, zda se na týmu projevila mentální i fyzická únava z předchozích zápasů. Máme za sebou dva anglické týdny. Vyhrávali jsme, skloňovalo se, že jsme dobří a máme šňůru. Možná je dobře, že nás to posadilo zpátky na zem,“ uvědomuje si Jaroslav Šilhavý.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články