Damien Boudjemaa na dva a půl roku slávistou | SK Slavia Praha
Více

Damien Boudjemaa na dva a půl roku slávistou

PRAHA/EDEN – Slavia získala další posilu! Francouzský záložník s alžírskými kořeny Damien Boudjemaa podepsal v Edenu kontrakt na dva a půl roku s následnou roční opcí.
Veškeré detaily smlouvy byly doladěny v úterý ráno a Damien Boudjemaa odletěl ještě před polednem spolu s Keegenem Ritchiem a sportovním ředitelem Karolem Kiselem do Turecka, kde se zapojí do právě probíhajícího soustředění A-týmu. V pondělí obě nové akvizice úspěšně absolvovaly testy na FTVS.

„Jsem rád, že můžu být právě ve Slavii a zapojit se do týmu ještě na herním soustředění v Turecku,“ řekl po podpisu smlouvy Boudjemaa. „Slavia kontaktovala mého agenta přibližně před měsícem, od té doby jsme jednali a jsem rád, že to nakonec dobře dopadlo a že budu moct na jaře hrát v Praze,“ dodával osmadvacetiletý záložník.

„Jsme rádi, že se podařilo jednání s oběma hráči dotáhnout, o oba hráče jsme stáli a strávili jsme jednáním dlouhou dobu,“ komentoval příchod obou posil sportovní ředitel Karol Kisel, který s oběma hráči v úterý odcestoval do Turecka. „Damien Boudjemaa podepsal ve Slavii smlouvu na dva a půl roku s následnou roční opcí,“ doplnil Kisel detaily smlouvy.

Střední nebo pravý záložník
Damien Boudjemaa se narodil 7. června 1985 v Paříži, má francouzské a alžírské občanství. Mezi lety 2006 a 2011 hrál 173 cm vysoký hráč za pařížský klub UJA Alfortville, se kterým postoupil až do třetí ligy (Championnat de France National). Zájem o hráče tehdy projevily týmy jako Lens, nizozemský FC Twente nebo španělská Almería. V lednu 2012 nakonec přestoupil do rumunského klubu FC Petrolul Ploieşti, se kterým v minulé sezoně vyhrál domácí pohár. V předkole Evropské ligy letos pomohl Ploieşti gólem k překvapivému postupu přes Vitesse Arnhem. V ligovém ročníku 2013/14 odehrál 18 utkání, ve kterých si připsal dvě branky a čtyři asistence. 

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články