B-tým čeká letní liga | SK Slavia Praha
Více

B-tým čeká letní liga

Slávistický B-tým odehraje do konce této sezony přátelská utkání v rámci letní ligy.

Oficiální sezona skončila pro slávistické „Béčko“ k 8. dubnu, kdy FAČR předčasně ukončil všechny neprofesionální soutěže. Slávisté se tak dle aktuálního pořadí v ČFL umístili na 6. místě.

Do tréninkového procesu se B-tým vrátil už minulý týden, v pondělí 4. května. „Sešli jsme se v pondělí a celý týden jsme trénovali ve dvou skupinách. K prvnímu tréninku jsme se sešli téměř všichni. Chyběl Luka Radotić, který je stále v Srbsku a nemůže vycestovat, a Michal Švec, který si v době individuální přípravy přivodil drobné zranění. Kádr doplnilo dalších osm hráčů z U19," dodává hlavní trenér B-týmu Martin Hyský. 

Největší rána pro B-tým přišla při tréninku, kdy se zranil produktivní útočník Adam Toula. „Adam má po operaci zkříženého vazu a bude nám chybět minimálně do konce roku. Ve středu podstoupil operaci ve Střešovické nemocnici a pomalu začne s rekonvalescencí. Všichni na něj myslíme a držíme mu palce, ať je brzy v pořádku," vzkazuje Hyský.

B-tým ovšem nezůstane do konce této sezony bez zápasů. Od 17. května do 4. července čeká na sešívané několik přátelských zápasů v rámci letní ligy, kde se střetnou s Táborskem, Benešovem, Bohemians 1905, Plzní a Pískem. „Tato mini liga bude náročná, budeme hrát několikrát v anglickém týdnu. Příležitost a prostor se ukázat dostane určitě většina hráčů. Jsme rádi, že opět budeme hrát zápasy," těší se na konfrontaci trenér týmu.

Slávisté svá domácí utkání odehrají na Xaverově, z bezpečnostních důvodů ale zůstanou bez diváků.

Program:

Táborsko – Slavia Neděle 17. 5. 10:00
Slavia – Benešov Sobota 30. 5. 10:00
Slavia – Bohemians Sobota 6. 6. 10:00
Slavia – Plzeň Středa 10. 6. 17:00
Slavia – Písek Sobota 13. 6. 10:00
Slavia – Táborsko Středa 17. 6. 17:00
Benešov – Slavia Sobota 20. 6. 10:00
Bohemians – Slavia Středa 24. 6. 10:30
Plzeň – Slavia Sobota 27. 6. 10:30
Písek – Slavia Sobota 4. 7. 10:00

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články