Na Strahově rozhodla Grajciarova rána | SK Slavia Praha
Více

Na Strahově rozhodla Grajciarova rána

STRAHOV - Slavia má za sebou úspěšný vstup do jarní sezony. Na Strahově měli slávisté proti Bohemians Praha téměř domácí prostředí a nakonec zvítězili díky parádní střele Petera Grajciara 1:0....

STRAHOV - Slavia má za sebou úspěšný vstup do jarní sezony. Na Strahově měli slávisté proti Bohemians Praha téměř domácí prostředí a nakonec zvítězili díky parádní střele Petera Grajciara 1:0.

Už ve 2. minutě mohl Slavii poslat do vedení Petr Trapp. Svoji hlavičku po Grajciarově rohovém kopu ale poslal jen do brankáře Belaně. Za 9 minut se prosadil Standa Vlček, branka mu ale pro přinejmenším těsný ofsajd nebyla uznána. Do vedení tak šla Slavia až ve 26. minutě po krásné střele Petera Grajciara, která zapadla přesně do pravého horního rohu branky.

Slavia pokračovala v aktivní kombinační hře a vytvořila si další šance. Grajciarovi chyběly centimetry při dalším pokusu tentokrát z rohu vápna. Stejný hráč mířil na branku i z přímého kopu ze 30 metrů a také Trappovu technickému pokusu mnoho ke gólu nescházelo. Za domácí se dvakrát do střelecké pozice dostal Dobeš, Senecký byl ale vždy na svém místě.

První velkou šanci ve druhé půli měla Slavia, střelecký pokus Standy Vlčka skončil v boční síti. Slavii poté několikrát podržela nová jednička v brance - Štefan Senecký, který včas vyběhl proti Ibemu a poté ještě skvěle zlikvidoval tvrdou střelu z dálky a hlavně stoprocentní dorážku Pospíšila.

V 71. minutě se dostal míč po střele Petera Grajciara a teči Stanislava Vlčka znovu do branky domácích. Rozhodčí ale branku neuznali, zřejmě kvůli ofsajdu. Poslední šanci utkání měl v 90. minutě Milan Černý, po centru Grajciara trefil z krásného voleje tyč! Slavia tak na Strahově získala první tři jarní body.

Utkání hodnotil trenér Slavia Karel Jarolím: „Z naší strany byl asi lepší první poločas. Dostali jsme se do vedení, velkou šanci měl ještě Grajciar. Vedení jsme mohli pojistit druhou brankou, tu jsme ale nedali. Trochu nám situaci zkomplikovalo brzké odstoupení Adama Hlouška. Snažili jsme se držet míč, občas jsme to ale měli řešit rychlejší přihrávkou. Nakonec jsme vítězství vybojovali. Domácí měli také šance, při kterých nás podržel nás brankář Senecký.”

Trenér Bohemians Praha Jaromír Jindráček k zápasu dodal: „Do utkání jsme vstoupili rozpačitě, Slavia měla více ze hry. Druhý poločas byl z naší strany kvalitnější. Myslím, že se Ibe své šance zalekl. Další příležitost měl Pospíšil, trefil ale jen golmana. Závěr utkání byl pro nás křečovitý, nedokázali jsme se ve vápně prosadit.”

 

Utkání jsme sledovali online

Bohemians Praha - Slavia 0:1 (0:1)
Branka:
26. Grajciar
Bohemians Praha: Belaň - Flachbart, Liantsevich, Horáček, Grznár - Jeslínek (46. Fenyk), Demeter, Dobeš (77. Devátý), Mach - Ibe, Pospíšil (61. Kincl)
Slavia: Senecký - Krajčík, Kopic, Lafrance, Hubáček - Grajciar, Janda, Trapp (71. Ragued), Hloušek (22. M. Černý) - Vlček, Šenkeřík (86. Kysela).
ŽK: Belaň, Flachbart, Dobeš, Fenyk, Ibe, Devátý, Kincl - M. Černý

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články