V Anglii se chodí na zaplněné stadiony | SK Slavia Praha
Více

V Anglii se chodí na zaplněné stadiony

LONDÝN/PRAHA - „Proč se v Praze staví nový stadion, když na vaše zápasy chodí přes dva tisíce lidí?“ ptal se udiveně zástupců klubu před zápasem komentátor anglického kanálu ITV4.
LONDÝN/PRAHA - „Proč se v Praze staví nový stadion, když na vaše zápasy chodí přes dva tisíce lidí?“ ptal se udiveně zástupců klubu před zápasem komentátor anglického kanálu ITV4. „Hrajete dobrý fotbal a o vaše utkání není zájem. Třeba na zápas rezervy Aston Villy bylo včera dvanáct tisíc diváků,“ kroutil pak dál hlavou.

„Je opravdu těžké nějak počet fandů na našich ligových zápasech na této úrovni zahraničním žurnalistům vysvětlit. Na White Hart Lane bylo přes třicet pět tisíc lidí, mnoho z nich na stadion jelo i dvě hodiny zaplněnými ulicemi Londýna, nebo přeplněným metrem. Hrálo se pozdě večer a byla zima. Strahovské „výmluvy“ pro ně nejsou příliš pochopitelné,“ povzdechl si manažer pro komunikaci Ondřej Zlámal.

„Na Tottenhamu vás mrazí v zádech z atmosféry, která na stadionu je, zatímco na Stahově jenom z prázdného stadionu,“ říkal po utkání brankář Michal Vorel. "Všem, kteří za námi, cestovali, patří poděkování, měli jsme na zaplněném stadionu velkou podporu," dodal slávistický gólman.

„Fanouškům, kteří za námi přijeli do Londýna, patří poděkování - byli jste skvěle slyšet, těšíme se s vámi na shledanou v Brně!“ vzkazuje kapitán Erich Brabec.

Výkon Slavie v druhém poločase ocenili nakonec také komentátoři anglické ITV4. „Tohle je ta Slavia, která dostala v Londýně sedm branek?" upřímně se divili během tlaku, který si hosté vytvořili ve druhé půli.

Nezbývá než věřit, že slávisté nakonec zažijí podobnou atmosféru, jaká panovala na White Hart Lane,  také v naší lize a to nejenom na novém stadionu v Edenu, ale již také během ligových bojů o titul na Strahově.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články