Slavia lepší Sparty! | SK Slavia Praha
Více

Slavia lepší Sparty!

Tak a máme za sebou další derby. Derby které stálo za to: fotbálek nahoru dolu, osm gólů (což osobně nepamatuju), opravdu zašmodrchaná zápletka s naštěstí dobrým koncem. Fanoušek sešívanců musel být spokojen, i když se body dělily. Opět se ukázalo, jak je moc dobře, že za nás hraje pan Pavel Kuka. K jeho výkonu z druhé půle není možné mít jedinou výhradu - prostě kanón, jak má být. Možná by nebylo tak úplně od věci vytesat Pavlovu sochu v nadživotvní velikosti a umístit ji místo svatého Václava, aby každý věděl, kdo že je tady vlastně pánem.
Během prvního poločasu se ale zápas pro nás vyvíjel opravdu mizerně. Za stavu 2:0 pro Spartu jsem téměř přestal věřit a říkal jsem si v duchu "hlavně ne bůra", protože podruhé už bych to asi nevydržel. Hráči působili odevzdaně a zbrkle - řešení (nejen) gólových příležitostí nebylo zdaleka optimální. Po přestávce se však stal zázrak, kluci začali jezdit jak motorové myši, a konečně, konečně nám to tam začalo padat. Slávistický kotel navíc po Kukově snížení na 1:2 ožil a hnal mužstvo do dalších útoků. Po delší době jsem byl na Slavii hrdý, a to zejména po čtvrtém gólu, kdy se Kuchař trefil z 25 metrů pod víko. A bylo moc dobře, že se tak stalo v poslední minutě, takové lahůdky nám dřívě připravovali spíše sparťani, kterým ovšem včera musela poklesnout brada.
Měl jsem hodně příjemný pocit, že jsme letenským vypálili rybník, v čemž mě jen utvrdil odposlechnutý rozhovor dvou fandů Sparty na tramvajové zastávce, kde si navzájem stěžovali: "To snad neni pravda ten Kuka, celej zápas hraje tužku, pak dá gól z ofsajdu a voni se pak zvednou a ještě k tomu vyrovnaj v poslední minutě..." No jo, hoši, to je prostě život.
Sečteno a podtrženo: i když Slavia nevyhrála, nutně si upevnila sebevědomí a mám silné tušení, že to znamená jediné: letos druhá příčka a liga mistrů a za rok titul. Takže: SLAVIA DO TOHO!

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články