Fotbal mě baví | SK Slavia Praha
Více

Fotbal mě baví

Tu jsem se takhle jednou zamyslel nad tím, proč vlastně chodím na Slavii v létě i v zimě, v Praze, v Brně, Římě, prostě pořád. Proč se táhnu do sedmset kilometrů vzdálených měst a po zápase sedmset kilometrů zpátky…
Odpověď je jednoduchá: protože mě to hrozně baví! Není přece nic lepšího (no pár věcí asi je, ale buďme shovívaví) než se posadit na tribunu, jíst klobásu s chlebem, řvát, mávat šálou, lomit rukama a radovat se při gólech. Zbožňuju ten zvýšený adrenalin těsně po začátku zápasu, kdy zejména v zápasech se Spartou nemůžu ani pořádně dýchat, jak mi buší srdce vzrušením. A ten pocit uspokojení, když vidím červenobílé dresy. V Udine jsem se cítil jak mistr světa, když Koller vyrovnával a hráči klusali zpátky na svou půlku - říkal jsem si "tak tuhle partičku mám fakt rád." Chybí snad jen jedna, ale o to podstatnější věc: diváci, obecenstvo, fanoušci. Početné publikum, které se bohužel na slávistický stadion příliš nedostavuje, je něco úžasného, jasně se to ukázalo v domácím zápase s K'lauternem. A proto: je třeba chodit na fotbal a fandit fandit a znovu fandit. Protože pak už to nebude mít chybu.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články