První trénink v letním počasí /fotky/ | SK Slavia Praha
Více

První trénink v letním počasí /fotky/

GRAN CANARIA – Naši fotbalisté mají za sebou první trénink v překrásném prostředí, které jim nabízejí Kanárské ostrovy. Nedělní počasí už bylo přímo letní, dopolední trénink zpestřilo příjemné sluníčko.

GRAN CANARIA – Naši fotbalisté mají za sebou první trénink v překrásném prostředí, které jim nabízejí Kanárské ostrovy. Nedělní počasí už bylo přímo letní, dopolední trénink zpestřilo příjemné sluníčko.

Už v autobuse, který zavezl hráče na nedaleké hřiště zavládla pohoda. „Kdo chce něco vyprat, tak do půl dvanácté to musí odevzdat. Jazykově vybavené chlapce prosím, aby to přeložili našim zahraničním hráčům,“ hlásil kustod Václav Petrák. Překladatelských služeb se ujal Matúš Kozáčik. „Do pol dvanástej,“ přeložil pokyn Mateji Krajčíkovi.

Na místním hřišti šly žerty stranou. Trenér Karel Jarolím přísně zavelel, hráči vybavení sportestery nejprve odběhali předepsanou dávku, pak už přišly na řadu přihrávky a další technická práce s míčem.

Jediný, kdo s míčem netrénoval, byl Brazilec Gaúcho. „Léčím ještě zranění stehna, když to je to vepředu, fotbal se dá hrát, ale vzadu to bolí tak, že to nejde,“ vysvětlil. Slunečné počasí ho přímo hřálo u srdce. „To je prostě paráda,“ pochvaloval si.

Brankář Michal Vorel prožívá napínavé okamžiky, jeho manželka by měla porodit dcerku. „Mrzí mne, že nemohu být doma. Moji ženu moc pozdravuji, miluju ji, doufám, že všechno dobře dopadne,“ požádal o vyřízení vzkazu náš vysoký brankář. Vorel už má šestiletého syna Honzu, jeho sestřička dostane jméno Bára.

Napínavé byly souboje v bagu, které se hrálo ve čtyřech skupinách. „No to tedy bylo sousto,“ pošťouchnul Standa Vlček trenéra Karla Jarolíma, který mu načasoval dost složitou přihrávku. „Nesprávně jsi situaci přečetl,“ zakroutil hlavou kouč s úsměvem.

Celá akce skončila tím, že poražení z baga si museli lusknout o to, kdo všem spoluhráčům popřeje dobrou chuť. S prozrazením výsledku měl náš web mírné problémy. „Tentokrát o tom nemusíte nic psát,“ pokusil se zasáhnout do svobody tisku kapitán Lukáš Jarolím. „Jen to tam dejte, nejlíp do titulku,“ smál se Standa Vlček.

Druhou fázi mají naši fotbalisté naplánovanou na podvečer, volno před obědem využili k tomu, aby si zaplavali v jednom z místních bazénů. Z hotelu mají na ně nádherný výhled, v pozadí je pak krásné moře.

Tomáš Hrdlička pomáhal nahodit nový sestřih Radku Dosoudilovi, což nebylo nijak složité, protože Dosoudil bude nějaký den bez vlasů. „Je to tak pohodlnější na tréninku,“ vysvětlil obránce s úsměvem.

Slavia sehraje první přátelský zápas v pondělí od 11:30 našeho času s U. D. Universidad, který hraje španělskou Serii B. Utkání se bude hrát na jejich stadionu. Druhým soupeřem bude U.D. Las Palmas, ve středu od 19 hodin. Z obou zápasů pro vás připravíme online přenosy.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články